Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vegvesenet måtte avskilte 11 biler

Vegvesenet måtte avskilte 11 biler

Bilde er fra en tidligere kontroll. FOTO: Arkivfoto

Statens vegvesen måtte klippe mange skilt under dagens kontroll i Sola.

Tekst:

Publisert:

Vegvesenet stod i dag langs veien ved Solastranden og ved Stangelandssenteret. De kontrollerte både at bilistene brukte bilbelte og at bilene hadde papirene i orden. Hele 707 biler ble kontrollert i løpet av dagen. Elleve av disse bilene ble avskiltet.

Dette gjaldt både manglende EU-kontroll og ikke betalt årsavgift. En taxi ble også avskiltet på grunn av feil løyvenummer i forhold til løyvedokument.

Taxisjåføren hadde i tillegg feil løyvenummer i vognkortet, hadde ikke betalt årsavgift og manglet EU-kontroll. I tillegg hadde ikke føreren med seg førerkortet. Taxien måtte derfor parkeres og saken er rapportert videre.

Delte ut flere gebyrer

Kontrollen gjaldt lette kjøretøy og vegvesenet brukte såkalt ANPR-kamre - skiltgjenkjenningskamera. Skiltleseren leser bilens registreringsnummer og gir informasjon som indikerer om det foreligger bruksforbud eller andre mangler.

Denne dagen fant vegvesenet to førere som ikke hadde betalt årsavgiften og ni førere som ikke hadde gjennomført EU-kontroll på bilen.

De kontrollerte også tekniske mangler ved bilene. To mopeder fikk mangellapp for tekniske mangler og en av dem ble også avskiltet. I tillegg fikk 21 førere gebyr for ikke å bruke bilbelte.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!