Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ordføreren fikk spesialbehandling:

– Vi brukte ikke ovnen!

– Vi brukte ikke ovnen!

Ordfører, Ole Ueland, åpnet friluftslivets år tirsdag sammen med alle speiderne i Sola. FOTO: Charlotte Mæland

Ordfører, Ole Ueland, åpnet friluftslivets år 2015 med å sove ute med alle fem speidergruppene i Sola.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.01.2015 kl 15:58

– Vi har ovn i teltet vårt bare fordi du skal sove med oss, forteller Mina Dale Soma mens hun geleider Ueland til teltet de skal sove i.

– Du får spesialbehandling fordi du er ordføreren vår, legger Marcus Antonsen Lowton til.

– Men den skal vi jo ikke bruke, utbryter Ueland.

Morgenen etter var han kjapt ute med å fortelle at ovnen hadde vært av hele kvelden.

– Vi brukte ikke ovnen. Jeg fikk et ullpledd og hadde gode og varme klær på meg, så det var ikke bruk for den.

Ordføreren forberedte seg nemlig godt før han skulle sove ute på Åsenbatteriet med speidergruppene i Sola. På kroppen hadde han ull, fleece og vind- og vanntette klær for ikke å fryse i det ufyselige været.

– Jeg må skryte av speiderne, for de har rigget veldig bra til på alle måter her. Jeg har også forberedt meg godt ut fra værmeldingen, forteller Ueland.

Speiderglede

Han er glad i være ute og stortrivdes sammen med speiderne i Åsenløypa. Kvelden startet med et høytidelig fakkeltog fra starten på Åsenløypa og til bålplassen. Der ble det offisiell åpning av friluftslivets år og hyllest av det norske flagget. Etter talene fikk Ueland tenne på det første bålet før grillingen av pølser og pølsebrød startet.

I tro speiderstil satt barna og ungdommen seg ned og spikket pinner selv til grillingen. Ingrid (8) og Silje (8) kom fort i gang med spikkingen. De har bare vært i speideren i litt over et år, men var allerede hendige med kniven i hånda.

– Det er veldig kjekt å være i speideren. Vi får utforske naturen og lære å hjelpe andre personer som er skadet, forteller Ingrid.

Litt mer gjemt fra folkemengden hadde Leif Ove (12), Sebastian (12), Sander (12) og Erlend (12) funnet plass. Det var så trangt rundt bålene og så mye folk at de heller ville vente til senere før de grillet pølsene sine.

– Vi feirer friluftslivets år i dag, Leif Ove på spørsmålet om hvorfor de har tatt turen fra Dysjaland til Åsenbatteriet.

– Han er kul

Guttene var fullt klar over at ordføreren er fra samme område som dem og syntes det var kult at han ble med dem på feiringen.

– Det viser at han bryr seg og at han er kul, forteller Leif Ove og Sander i munnen på hverandre.

Da maten var fordøyet vartet speiderne opp med underholdning før de fant seg til rette i teltene sine. Det ble en spenstig natt med torden, lyn, hagl og vind. Selv om de fleste syntes det var litt vel tidlig å stå opp 06:00 var det ingen som klagde etter å ha sovet ute.

– Det jeg synes er helt fantastisk er at ingen har klagd, hverken i går eller i dag, og at alle kommer så godt overens. Det er veldig hyggelig å se, forteller Ueland om stemningen.

Det var viktig for ham å stille opp på arrangementet, men han var også opptatt av at Sola har flere arrangementer på plass i år.

– Vi skal ha Ordførerens tur der jeg inviterer folket i Sola med på tur, vi har mål om å være oppe å gå med 20 nærturer i løpet av dette året også samarbeider vi med Sola historielag om å arrangere turer med guider fra historielaget som kan være med å fortelle om historiske hendelser og plasser underveis. Vi har mye kjekt planlagt, så dette blir et kjekt år.

Bildeserie

Åpningen av friluftslivets år

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!