Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solabladet 25 år:

Vi jubilerer!

Vi jubilerer!

 

I år er Solabladet 25 år. Den aller første utgaven kom ut 24. januar 1991. Mye har skjedd siden den gangen, både internt i avisen, i avisbransjen og i lokalsamfunnet vi dekker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2016 kl 15:32

LEDER: For 25 år siden var størsteparten av Skadberg gårder og grønne marker, store deler av Forus fortsatt en visjon og Risavika en brøkdel av hva den er i dag. Også flyplassen var nærmest en miniatyr å regne av hva den er i dag. Det er i de siste 25 årene at vi har rendyrket og utviklet den kompetanse og teknologi som har gitt oss en slik vekst.

Vi har en midt i smørøyet-plassering i regionen vår. Vi er 
attraktive, og vi har en allsidighet som få andre kan skilte med. Vi er en landbrukskommune, men også en næringskommune. Vi har to sentra, et av landets viktigste helikoptermiljø, storhavn med utenriksterminal, noen av verdens flotteste strender og et svært spennende museumsprosjekt på Sola sjø på gang. Det er ikke rart at det er spennende å lage avis i Sola.

Denne utgaven av Solabladet bærer preg av jubileet vårt. 25 år er tilstrekkelig tid til å kunne tillate litt mimring. Vi har sett tilbake til avisens oppstart og snakket med gründer og grunnlegger Henning Haugen og avisens første redaktør, Magne A. Roth, og hans etterfølger Hilde Garlid. Alle hadde det samme engasjementet og målsetningen om å gjøre Solabladet til en relevant og viktig avis for solabuen.

Vi som jobber i Solabladet i dag har den samme iveren. Vi har én hovedvisjon: Vi skal være i sentrum av lokalsamfunnet vårt. Det betyr at vi skal skape tilhørighet, gi informasjon, gi glede, provosere, skape debatt, være en møteplass, sette dagsorden, gi inspirasjon og være i utvikling.

Som redaktør i Solabladet er jeg stolt av å ha åtte med-
arbeidere rundt meg som alle vil det beste for avisen. Som journalist synes jeg at jeg er heldig som jobber i en lokalavis. Det er vi som kommer tettest på det som skjer, det er vi som får gleden av å presentere gladsakene større aviser ikke har plass til, og det er vi som får den skjerpende og spennende utfordringen om å balansere nærhet og journalistisk integritet i de utfordrende sakene.

I løpet av de siste 25 årene har det skjedd en formidabel endring innen avisbransjen, først og fremst av teknisk art. Håndverket journalistikk er likevel det samme: Vi vurderer nyhetsverdien av en sak, vi vurderer kilder, vi researcher, vi intervjuer og vi skriver.

Digital journalistikk er et relativt nytt begrep innen vår bransje. Mange har ment mye om den nye tiden, og det er få som er så flinke til å spå sin egen død som aviser. Den «nye» teknologien har revolusjonert de fleste bransjer, hvorfor skulle avisbransjen være unntatt? Men papiravisen er på ingen måte død. Det eneste som har skjedd er at den har fått selskap.

Det er en trend at flere foretrekker løpende nyheter på nett, men papiravisen har ennå sin plass og sin funksjon. Solabladet var i høst den eneste lokalavisen i vår kant av landet som opplever en økning i antall lesere på papir. Vi har stor tro på både nett og papir, og vi skal bruke hver eneste dag fremover til å bli bedre på begge plattformer.

Som journalist og redaktør synes jeg denne nye tiden er fantastisk. I dag kan vi lage journalistikk som vi bare drømte om tidligere. Hvor mange journalister har ikke ønsket å supplere tekst med film, hvor ofte har vi ikke ønsket at vi kunne løpende oppdatere viktige nyheter uten å måtte vente til neste utgivelse? Vi har i dag muligheter vi aldri før har hatt, og det har aldri vært så kjekt å være journalist som nå.

Vi ser stolt tilbake på 25 år med å gi solabuen nyheter om stort og smått i lokalmiljøet. Som de fleste aviser har vi ambisjoner. Vår største ambisjon er å være det viktigste informasjonsmediet for solabuen.

Noen av de viktigste sidene i avisen er likevel lesernes sider; sider der solabuen får si sine meninger i leserbrev, eller gratulere sine familiemedlemmer med dagen. Hvis vi skulle ønske oss en bursdagsgave, ville vi sette umåtelig pris på at enda flere benyttet seg av muligheten til å uttrykke seg i Solabladet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!