Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil blåse kraftig opp i natt

Vil blåse kraftig opp i natt

I kveld og i natt vil vinden blåse kraftig opp og komme opp i full storm. Bildet er fra stormen i desember 2013, som tok flere tak i Sola. FOTO: Arkivfoto

Natt til lørdag vil vinden komme opp i full storm. Men de kraftige vindkastene er kortvarige og derfor ikke noe ekstremvær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:52

– Det er ventet litt vind i kveld og i natt. Først og fremst vil det være stiv kuling til storm fra sør-vest. i Natt blir det imidlertid full storm som vil treffe på kysten eller høyt til fjells, sier vakthavende meteorolog Trond Thorsteinsson ved Meteorologisk institutt.

– Det er en vestavind og den kan også treffe inne i fjordene, sier Thorsteinsson.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om kortvarig full storm i natt. OBS-varsel er et varsel om vær man skal være oppmerksom på, men som ikke i første omgang er så omfattende at det sendes ut et ekstremvarsel.

Sterkest i natt

Den sterke vinden vil være kortvarig og det vil blåse som verst i kveld og i natt. Vinden vil toppe seg i natt, men det er kortvarig og periodevis med sterk vind. Klokken ett i natt er det meldt om en vindstyrke oppi 23 meter i sekundet.

– Det er derfor ikke et ekstremvær. Ytterst på kysten kan det være ubehagelig og hvis du skal kjøre over fjellet er det hyggeligere å gjøre dette på lørdag ettermiddag eller søndag, sier Thorsteinsson.

Vinden kan føre til kansellerte ferjeavganger, men utover det ser det ut til at vinden ikke vil få så store konsekvenser.

På lørdag formiddag avtar vinden og det vil bli noe roligere.

Nøkkelord

Faktaboks

Brannvesenets tips før storm:

• Pass på løse gjenstander. Ta inn eller sikre gjenstander som kan bli tatt av vinden.

• Sikre båten før det blåser opp.

• Veltede trær som ligger utsatt til? Ta kontakt med kommunen eller brannvesenet.

• Kom den kraftige vinden brått på? Ikke prøv å redde stumpene i stormen. Liv og helse skal gå foran.

Kilde: rogbr.no

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!