Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil redusere dagbøtene

Arealutvalget behandler saken i kveld

Vil redusere dagbøtene

De to eneboligene i Skadbergbakken har blitt utbedret av Trevaren, og nå ønsker tømmerselskapet å slippe å betale dagbøtene fra Sola kommune. FOTO: Arkiv

Trevaren har bedt om å slippe å betale dagbøtene fra Sola kommune, ettersom de har gjort utbedring på eneboligene i Skadbergbakken. Kommunen er villig til å redusere dem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2014 kl 15:16

Advokaten til Trevaren, Terje Grønn, har i et brev til Sola kommune søkt om frafall av tvangsmulkten som Trevaren fikk i fjor. Bøtene ble ilagt Trevaren fordi de ikke rettet opp feilene og manglene på de to eneboligene i Skadbergbakken, innen den fristen Sola kommune hadde satt.

I kveld skal Utvalg for arealsaker behandle saken. Rådmannens innstilling til saken er at Trevaren kan få redusert regningen, men får ikke fritak fra å betale bøtene. Til sammen har Trevaren fått 500.000 kroner i bøter for de to eneboligene og rådmannen sier seg villig til å halvere dette. Slik at prisen for hver enebolig blir på 125.000 kroner.

I denne omgang er det bare bøtene for den ene eneboligen - til Greg Bertram - som behandles.

Vil slippe bøtene

Sola kommune har gitt Trevaren dagbøter på 1.000 kroner per dag, sammen med pålegget om å gjøre utbedringene. Dagbøtene begynte å løpe i slutten av juli 2012 og frem til juni 2013, da det ble klart at Trevaren hadde gjort utbedringene. Nå ber altså Trevaren om å slippe bøtene og de har foreløpig ikke betalt noe til Sola kommune.

Solabladet har tidligere skrevet at advokaten og Trevaren alltid har ment at de feilene som er påpekte i Rambøll sin rapport, ikke er feil i forhold til de aktuelle forskriftene. Rapporten til Rambøll er grunnlaget for påleggene fra kommunen. Advokaten mener også at Trevaren ikke kan holdes ansvarlig for det de mener ligger utenfor Trevaren sin kontrakt. Han understreker at Trevaren kun har ansvaret for trearbeidet og ikke for blikkenslagerarbeid.

De sa seg likevel enig i å gjøre utbedringene fordi at en rettssak vil bli for ressurskrevende.

Mener bøtene er ugyldige

Årsaken til at advokaten ber om at Trevaren skal slippe å betale dagbøtene er at han mener vedtaket om tvangsmulkt ikke er gyldig. I tillegg peker han på at manglene som lå til grunn for tvangsmulkten nå er utbedret.

Advokaten understreker også at byggherren fikk 700.000 i rettsforliket som skulle vært brukt på utbedringer og at de to eneboligene holdt tilbake rundt 750.000 kroner til sammen, som også kunne vært brukt på utbedringer. Han mener at kommunen har tvunget Trevaren til å gjøre disse utbedringene med egne midler med tvangsmulkten.

Vil halvere bøtene

I kveld skal da politikerne bestemme hvor store bøtene til Trevaren blir. Rådmannen skriver i sin vurdering at vedtaket om dagbøter er gyldig. Det pekes også på i sakspapirene at Trevaren ble varslet om å rette opp manglene i november 2011, mens kommunen først fikk bekreftelse på at dette var gjort i fjor sommer.

«At tvangsmulkten etter hvert er kommet opp i et betydelig beløp skyldes at Trevaren ikke tidligere har avbrutt tvangsmulkten ved å etterkomme pålegget og utbedre manglene. Bygningsmyndigheten er av den klare oppfatning at Trevaren selv må ta ansvar for at de ikke på et tidligere tidspunkt tok kontakt med kommunen for nærmere avklaringer i forhold til de manglene som ble pålagt rettet og utført rettingene innenfor angitt frist», skriver rådmannen i sin vurdering.

Kommunen er likevel villig til å halvere bøtene, ettersom manglene til slutt ble utbedret. Nå gjenstår det å se hva politikerne mener.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!