Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil sette ned farten i havneringen

Vil sette ned farten i havneringen

Kommunen er enig i bedriftene i Risavika havnering og mener det er lurt å redusere fartsgrensen. FOTO: Trine Barka Højmark

Trafikksikkerhetsgruppen i kommunen ønsker en lavere fartsgrense på Risavika havnering og venter på godkjenning fra politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2014 kl 14:57

I forrige Solabladet skrev vi om bedriftene i Risavika havnering 224 som var frustrerte over veikrysset ut av området deres. Det er mye tungtransport som kjører ut fra denne adressen og krysset de kommer ut i er uoversiktelig. I tillegg er det flere og flere biler som kjører denne veien for å unngå køen på Tanangervegen og mange kjører også langt over fartsgrensen.

Erik Svanes i Hymek, som holder til i Risavika havnering 224, mente det bare var spørsmål om tid før det skjedde en ulykke. Bedriftene etterlyste derfor sikkerhetstiltak som lavere fartsgrense, fartsdumper og gjennomkjøring forbudt-skilt.

LES OGSÅ: Her må han bare ta sjansen

Vil sette ned farten

Kommunen har nå behandlet saken i trafikksikkerhetsgruppen. De mener den beste løsningen for denne veien er å sette ned fartsgrensen. De har derfor sendt ut et høringsforslag til politiet om å nedgradere fartsgrensen fra 50 kilometer i timen til 30 kilometer i timen på en del av Risavika havnering. Fra krysset nedenfor Tanangervegen til småbåthavnen.

Dersom politiet støtter forslaget vil tiltakene bli gjennomført. Høringsbrevet skal bli sendt ut neste uke og har tre ukers høringsfrist. Om politiet da sier ja, vil kommunen sette i gang med tiltaket med en gang.

– Det vil nok ta noen uker før et skilt er på plass, men jeg kan ikke med sikkerhet si hvor lenge, sier Carles Bas-Coloma, transport- og arealplanlegger i Sola kommune.

Negative til gjennomkjøringsforbud

Trafikksikkerhetsgruppen ønsket derimot ikke å etablere fartsdumper i havneringen. Bas-Coloma forteller at de ikke vurderte fartsdumper fordi de mente at det å sette ned farten var et godt nok tiltak.

– Vi vurderte heller ikke å sette opp et «gjennomkjøring forbudt»-skilt. Dette fordi at politiet alltid har uttalt seg negativt til dette når vi har sendt inn liknende forslag. De har ikke ressurser til å kontrollere at ingen kjører gjennom her. Derfor sender vi ikke over forslag om dette, fordi vi tror de vil være negative, sier Bas-Coloma.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!