Vil vurdere konsekvensutredning i Risavika

Bjarte Kristiansen i Tanangerlisten får ikke politisk støtte til å kreve at kommunen tar ansvar for en konsekvensutredning i Risavika.

– Vi ønsker at kommunen nå tar ansvar for at det blir utført en konsekvens-utredning i Risavika, sier Bjarte Kristiansen i 
Tanangerlisten.

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

Kommunestyret behandlet nylig en helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse for stavangerregionen. Risavika og storulykkebedriftene her er en sentral del av denne planen for solapolitikerne.

– Kommunen må ta ansvar

Tanangerlisten har i årevis kjempet for at det blir laget en konsekvensutredning etter storulykkeforskriften for LNG-anlegget i Risavika. Ennå er ikke en slik utredning foretatt.

– Vi vil at kommunen skal ta ansvar for at dette blir gjort, sier Bjarte Kristiansen.

Lekkasje

I mai skjedde en lekkasje i forbindelse med bunkring av LNG til Fjord Line-fergen «Bergensfjord». Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DBS, uttaler til Aftenbladet.no at responstiden for ulykken var godt over det som ligger i vilkårene for bunkringstillatelsen. Tanangerlisten mener tiden nå er overmoden for å konsekvensutrede LNG-anlegget.

Men partiet får ikke flertall for forslaget. I stedet får kommunestyre-flertallet for et mer passivt vedtak der rådmannen kun skal vurdere om det er behov for en slik utredning gjennom det pågående prosjektet som kommunen gjennomfører sammen med brannvesenet og DSB.

– LNG-anlegget har en intern beredskapsplan, men ikke en ekstern. Kravet til dem er tydelig: De skal ha en plan for varsling til tredje person. Det har de ikke, dermed har de ikke en beredskapsplan. Det skal være en konsekvensutredning, uten den er det vanskelig å lage en beredskapsplan som er verdig en storulykkebedrift, sier Bjarte Kristiansen.

1.000 drepte

Hvorvidt det nå blir laget en konsekvensutredning for LNG-anlegget er fortsatt uvisst. Flertallet setter nå sin lit til at dette er noe rådmannen finner ut av i samarbeid med DSB og brannvesenet.

Tanangerlisten frykter derimot at en utredning etter storulykkeforskriften fremdeles vil mangle. Risikoanalyser viser at en ulykke ved LNG-anlegget i verste fall vil kunne drepe ett tusen mennesker i Tananger. Likevel er det fortsatt ikke utredet hvilke konsekvenser anlegget kan ha for tredje person etter storulykkeforskriften.

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE