Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Widerøe legger ned Stavanger-Newcastle

Widerøe legger ned Stavanger-Newcastle

Widerøe ser seg nødt til å kutte i rutetilbudet. FOTO: Widerøe

På grunn av økte avgifter og nedgang i markedet har ikke Widerøe lenger råd til å opprettholde de samme rutene fra Stavanger. Derfor kutter de ruten til Newcastle og reduserer på Kristiansund- og Aberdeen-rutene.

Tekst:

Publisert:

– Vi er i en situasjon der markedet har gått ned i norsk luftfart, arbeidsgiveravgiften har gått opp og fra nyttår øker momsen, Avinors startavgifter og co2-avgiften, forteller administrerende direktør, Stein Nilsen, i en pressemelding.

Han peker på at den negative utviklingen i rammebetingelsene i flybransjen nå fører til at de å gjøre tiltak. Widerøe har ikke klart å få ned kostnadene i takt med denne utviklingen og derfor legger de nå ned ruten mellom Stavanger og Newcastle. Siste ordinære flyvning til Newcastle blir 21. februar i 2016, men Widerøe vil fly noen avganger i påsken.

Ble for dyrt

– Widerøe var i ferd med å se på reduksjon av ruter, før det siste forslaget om skatt på flyreiser kom på bordet i Statsbudsjettet. Nå ønsker Regjeringen å legge ytterligere steiner i sekken for reiser i Norge, med den konsekvensen det får for næringsliv og reiseliv i distriktene, sier Nilsen i pressemeldingen.

– For næringslivet i distriktene, som også kjenner på konsekvensene av fall i oljeservice- og leverandørbransjen, så vil dyrere flyreiser og dårligere tilbud dessverre være ytterligere stein til byrden, fortsetter han.

Widerøe vil også redusere avgangene på kommersielle flyvninger med i gjennomsnitt 10 prosent. Blant annet skal ruten mellom Stavanger og Kristiansund reduseres med 20 prosent og ruten mellom Stavanger og Aberdeen reduserer med seks prosent. Flere andre ruter blir også redusert og Widerøe legger også ned sommerrutene fra Torp til Bodø og Evenes.

Kan ikke utelukke flere reduksjoner

– Dette er de første rutene som helt åpenbart ikke er lønnsomme i det nye avgiftsregimet vi har fått, og som vi ikke ser noen mulighet til å drive i samme omfang som før. Vi følger behandlingen av den nye passasjeravgiften på 88 kroner per flypassasjer fra 1. april, og kan dessverre ikke utelukke flere ruteendringer. Reduksjonene gjennomføres suksessivt gjennom februar og mars 2016. Kunder som allerede har bestilt sin reise på berørte avganger etter 21. februar vil bli kontaktet av sitt salgssted, sier Nilsen.

Totalt fraktet Widerøe tre millioner passasjerer i året og trafikkerer til sammen 48 flyplasser. Selskapet har i dag mer enn 450 daglige avganger og flyr til dobbelt så mange flyplasser i Norge enn noe annet flyselskap.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!