Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Drapet på Røyneberg:

32-åringen er nå også siktet for drapsforsøk mot en annen person

Politiet utvider siktelsen mot 32-åringen i drapssaken på Røyneberg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 12:27

Den 32 år gamle mannen, som er siktet for drapet på Mark Ole Jensen (52) i et bolighus på Røyneberg søndag 29. januar, er nå også siktet for drapsforsøk mot en annen person. Det skriver politiet i en pressemelding.

– Opplysninger som har kommet fram i saken gjør at vi nå utvider siktelsen mot ham. Nå er 32-åringen i tillegg til drapssiktelsen siktet for drapsforsøk mot en 25 år gammel mann, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig i Sør-Vest politidistrikt.

Den avdøde 52-åringen, 25-åringen og siktede var gjester i en sosial sammenkomst i det aktuelle huset på Røyneberg.

Var på permisjon fra psyk

Den siktede 32-åringen hadde en kortvarig permisjon fra Stavanger universitetssjukehus for å delta i en familiesammenkomst. Politiet har iverksatt en etterforskning for å avklare dette og har opprettet en egen sak på dette forholdet.

- Vi er veldig tidlig i etterforskningen. Her må vi undersøke hva som har skjedd. Flere avhør er planlagt innen kort tid, sier Lars Fredrik Bråten, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt.

Blir varetekstfengslet

I en pressemelding skriver Stavanger universitetssjukehus at personen som er siktet for drapet er pasient ved Klinikk psykisk helsevern voksne ved SUS. Pasienten var på permisjon fra sykehuset i tidsrommet da drapet skjedde. Sykehuset hadde i forkant av permisjonen vurdert at denne var forsvarlig.

Den siktede ble varetektsfengslet i fire uker i dag. Ifølge Aftenbladet blir mannen værende i varetekt på SUS, innenfor rammen av tvungent psykisk helsevern, på grunn av sin nåværende helsetilstand.

– Vi kommer til å kreve varetekt fram til dom er falt i denne saken. Det bygger vi både på faren for gjentakelse og hensynet til allmennhetens rettsfølelse, sier Rand til avisen.

Spørsmålet om siktede erkjenner straffskyld er utsatt og man vil komme tilbake til dette når det er nærmere klarlagt hvordan siktedes helsetilstand var da drapet fant sted.

Politiet ønsket ikke å si noe om hvilken relasjon siktede og avdøde har. De har heller ikke sagt noe om dødsårsaken ennå. Mannen ble obdusert mandag og det kan ta noen uker før obduksjonsrapporten foreligger.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!