Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

DNA fra tyveri i Åsenhallen kan ha oppklart voldtektsforsøk

I fjor sommer ble det tatt DNA av en 18-åring som var siktet for flere tyverier fra garderober i Åsenhallen. Nå er samme DNA påvist i en sak om voldtektsforsøk på Storhaug.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2015 kl 14:06

En 18 år gammel mann ble i fjor sommer siktet for flere tyverier og skadeverk på garderobeskap i Åsenhallen og på Sola videregående skole. I den forbindelse ble det tatt DNA av mannen til etterforskningsregisteret til politiet.

Dette skriver Politiet på sine hjemmesider.

Nå har mannens DNA dukket opp i en annen sak.

Oppklarer annen kriminalitet

I januar i år ble en kvinne utsatt for et voldtektsforsøk på Storhaug, da hun skulle til å låse seg inn i leiligheten sin.

– Nå er det påvist DNA i den saken, takket være DNA-registreringen som ble foretatt i forbindelse med garderobetyveriene på Sola, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø, leder av Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, i en pressemelding.

Han peker på at tyveriene i seg selv ikke er de alvorligste sakene, men registrering av DNA kan være med på å oppklare annen alvorlig kriminalitet.

– Som vi her ser et eksempel på, legger politiinspektøren til.

18-åringen er nå siktet for voldtektsforsøket.

Tar oftere DNA

I 2008 trådte DNA-reformen i kraft. Dette er en av de største kriminalpolitiske satsingene i Norge i senere tid. Politiet forventet at reformen skulle øke sannsynligheten for oppklaring av straffesaker, spesielt vinningssaker. Som et ledd i DNA-reformen skulle politiet langt oftere sikre DNA på åsteder, og adgangen til hvem som skulle kunne registreres i DNA-registeret ble utvidet.

– Det er vanligere nå enn før innføringen av DNA-reformen å ta DNA, men vi har ennå et forbedringspotensial. Før reformen måtte man begå en alvorlig forbrytelse for å DNA-registrere, mens det nå er nok at det er skjellig grunn til å mistenke en person for en straffbar handling, sier politiinspektør Rossebø.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!