Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Tertnes 21-26

12 tekniske feil i en omgang ødela

12 tekniske feil i en omgang ødela

Oda Aasheim og resten av Sola-jentene klarte ikke sette sjansene sine mot Tertnes i serieåpningen. FOTO: Charlotte Mæland

Med 1050 tilskuere på plass var alt duket for en real serieåpning for Sola, men en skuffende første omgang la en ordentlig demper på comebacket i eliteserien.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: Det startet med teknisk feil og fortsatte med teknisk feil da Sola tapte 21-26 for Tertnes i seriåpningen i Grundigligaen. Bare i første omgang stod laget for 12 tekniske feil.

– Det er noe vi skal ha i løpet av en kamp, ikke i løpet av en omgang sier Heidi Samuelsen og Marianne Klepp Andersen i munnen på hverandre etter kampen.

Sola kom under fra start av der de mer elle rmindre gir Tertnes to gratis mål etter feil i forsvar. Så snudde det i en liten periode før gultrøyene nok en gang kom under, og slik ble kampbildet seende ut resten av kampen. Til pause ledet Tertnes med fem mål, og det forspranget klarte aldri Sola å hente inn igjen. Men andre omgang ble mye jevnere og Sola spilte bedre håndball i den andre omgang, og håpet om å snu det var der.

Kunne snudd det

– Vi ble ikke utspilt i dag og det som irriterer meg mest her er at vi ikke klarer å se at vi har en mulighet til å ta kampen, sier trener, Knut Ove Joa, etter kampen.

Både Elisa Christensen og Anna Bjørke Kallestad fikk flust av spilletid i dag, men hverken de eller resten av laget klarte å ta vare på sjansene sine. Sola kom til flere skudd gjennom kampen, men skuddene gikk oftere rett på Tertnes sin målvakt enn i nettmaskene. Derfor er det nettopp angrep Sola skal jobbe med den kommende uken før de reiser østover for å spille mot Nordstrand.

– Det vi har snakket om i garderoben og som vi er enige om er at vi har for lite av det jeg kaller flow, eller rytme, i angrepsspillet vårt. Det gjør at vi kommer opp og tar sjanser som ikke er opplagte nok samtidig som ikke får nok fart i skuddene og da kan keeperen deres bare stå der inne og plukke ballene ned, sier Joa.

– Vi må opp et par hakk

Også Samuelsen er enig i at laget må vise seg fra en annen side allerede i neste kamp.

– Vi må opp et par hakk fra denne kampen. Men nå får vi en god treningsuke, ta tak i oss selv og være godt forberedt til neste kamp.

I åpningskampen var hele 1050 tilskuere på plass for å heie frem Sola. Det er noe laget vet å verdsette, og trenerne og laget håper samtlige finner veien tilbake neste hjemmekamp da Vipers kommer på besøk.

– Vi er veldig glad for at det kom så mange og setter pris på alle tilskuerne som var her i dag. Vi håper vi kan levere bedre prestasjoner allerede i neste kamp som gjør at de ønsker å komme tilbake neste hjemmekamp. 1050 er fantastisk for dette har vi jobbet for i to år nå. Men samtidig legger vi ikke skjul på skuffelsen av å tape.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!