Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

20 sekunder med magi sendte Sola videre i cupen

20 sekunder med magi sendte Sola videre i cupen

Morten Eriksen i det han sendte avgårde skuddet som senket Sandnes Ulf. FOTO: Charlotte Mæland

Morten Eriksen kopierte scoringene fra hundvågkampen da han ble matchvinner i thrilleren mot Sandnes Ulf i den norske cupen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2014 kl 00:04

Morten Eriksen har gjort det så mange ganger før. Den lynraske spissen utnyttet bakrommet, lurte seg forbi Ulfs forsvar, rundet Hannes Thor Halldorsson og satt ballen enkelt i mål. Det var den scoringen Sola trengte for å være det eneste laget som sendte et tippeligalag ut av cupen.

– Det var en perfekt pasning fra Lennox som gjør at jeg kan score, men det kom litt brått på. Det var mye følelser i sving etter scoringen, spesielt da du hører responsen fra de fremmøtte, forteller målscoreren.

Laginnsats fremfor enkeltprestasjoner

Men Eriksen skal ikke ha hele æren. I store deler av kampen var det nemlig Sandnes Ulf som hadde ballen og produserte sjanser. Solaspillerne kjempet i duellene, løp den ekstra meteren og gjorde alt de kunne for å holde Ulf unna scoring. Kampens store gigant var tidligere Ulf-spiller Vegard Maldal. Sammen med Petter og Christoffer Midbøe Lunde styrte de det defensive spillet.

– Vi er et lag og fremstår som et lag. Det har vi alltid gjort, og i dag står vi på hele kampen og går av med seier. Fotballen kan ikke bli bedre, sier en godt fornøyd Maldal.

Matchvinneren selv var også tydelig på at det var det defensive leddet som skulle ha æren for kampen.

Defensivt solide mot Sandnes Ulf

– Laginnsatsen er enorm. Det at vi får det målet gjør at vi kan vinne kampen, men det er grunnen til at vi tilslutt vinner. Det sinnsyke arbeidet som blir lagt ned bakfra med forsvarsfireren, Christoffer og midtbanen, er det som vinner kampen. Det går på bekostning av at vi får vist hva vi kan fremover, det som folk er vant med å se av Sola med mye ball og gode ferdigheter. I dag ble det en forsvarskamp og vi viser at vi behersker det også mot så god motstand.

Sandnes Ulf åpnet kampen med en stor sjanse, men Solas keeper gjorde en god kamp mot tippeligalaget. Foruten scoringen hadde Sola også et par småsjanser. Både Lennox Kanu og Eriksen kunne ha økt ledelsen, men Ulf forsvarte seg bra.

– Fortjent seier

I andre omgang var det Ulf som styrte showet, men de store sjansene uteble. Ulfs trener, Asle Andersen, var meget skuffet.

– Det er klart det vondt. Det er en såret stolthet i forhold til det at vi er et tippeligalag og skal ta dette. Jeg hadde helt ærlig ikke trodd det skulle smelle en bombe på Sola i dag. Jeg trodde vi hadde lært, så i dag må vi gi all honnør til Sola. De spilte med et utrolig stort hjerte og la ned hardt arbeid. Vi må bare gratulere Sola og si det er en fortjent seier.

Se flere videoer av jubelbrølene samt intervju med Tom Erik Maldal under videoklipp

Bildeserie

Eriksens mål

 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland
 Foto: Charlotte Mæland

Sola-jubel
I minuttene etter kampslutt kom en etter en av solaspillerne syngende og skrikende inn i garderoben. Her er et knippe av de forskjellige gledesscenene

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!