Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola-Stord 2-1

2 x Vetle fikset tre poeng

2 x Vetle fikset tre poeng

Så glad ble Vetle Hellestø da han satte sitt første mål for sesongen. FOTO: Mats Haugland

Ett mål hver fra navnebrødrene Hellestø og Myhre sikret en fortjent Sola-seier hjemme mot Stord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2016 kl 19:12

FOTBALL: Sola var det beste laget i første omgang, men måtte gå målløse i garderoben til pause. I andre omgang var prestasjonene så som så, men vertene var effektive. Ett mål hver av Vetle Hellestø og Vetle Myhre sikret til slutt 2-1-seier.

– Det er alltid kjekt å vinne. De første 45 minuttene er vi bra. Vi varierer spillet, utnytter mellomrommet og kommer rundt på kantene. De siste 45 er vi dårligere, men jeg synes vi vinner fortjent, sier Sola-trener Tom Erik Maldal.

Mye nesten før pause

Etter en jevn start tok Sola mer og mer over på en flott gressmatte i det nydelige høstværet. Gultrøyenes spiss, Vetle Myhre, hadde tre store sjanser til å sende hjemmelaget i føringen allerede før kvarteret var spilt. Først var han nære på ved å sette et brassespark i nettmaskene, deretter avsluttet han like utenfor fra skrått hold ved to anledninger.

Etter halvspilt omgang kom Stord mer med i kampen, og like før pause hadde bortelagets spiss Morten Hillestad en gyllen mulighet til å sende gjestene i føringen. Heldigvis for Solas del gikk headingen til Hillestad utenfor fra kloss hold. Dermed gikk lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

– Vi jobber bra, står opp for hverandre og gjennomfører en god kamp. Matchen blir litt rotete utover i andre omgang, men vi klarer å ri av stormen, sier Solas forsvarsspiller Aleksander Idland til Solabladet.

Se bildet større

Sola-spiss Vetle Myhre var et stadig uromoment for Stord-forsvarerne. FOTO: Mats Haugland

Mer effektive

Ti minutter ut i den andre omgangen kom kampens første mål. En lang ball ble nydelig stusset i bakrom av Myhre, og Hellestø fikk god tid. Selv om 18-åringen kom litt skrått på mål, satte han ballen elegant og iskaldt i lengste hjørne.

Kun fem minutter senere utlignet Stord da innbytter Harald Vindenes feilberegnet i Sola-forsvaret. Stords Hillestad fikk masse tid og rom på høyrekanten, og la fint inn til Vegard Skaar Brattset. Sistnevnte satte ballen enkelt i mål bak Lars Øvernes i Sola-buret fra kloss hold.

Stord hadde en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen da Brattset på mirakuløst vis headet over fra to meter med et snaut kvarter igjen å spille. I stedet gikk gultrøyene fra Sola rett i angrep, og Myhre hamret inn 2-1 fra 18 meters hold via stolpen.

– Vi er tidvis bra, og spesielt første omgang skal vi være fornøyde med. I andre omgang skaper vi mindre, men setter sjansene våre, forklarer Solas midtbanegeneral Tønne, som er den tredje på laget med Vetle til fornavn.

Se bildet større

Målscorer Myhre i fint driv framover. I bakgrunnen følger Sola-trener Tom Erik Maldal nøye med. FOTO: Mats Haugland

To tøffe kamper i vente

Sola har to gjenstående kamper denne sesongen. Neste helg venter Egersunds IK og den gamle Sola-treneren Maurice Ross i Idrettsparken i "Okka by". Deretter gjester Vard Haugesund Sola stadion helgen etter.

– Kampen borte mot EIK blir det ingen problem å motivere seg for, og den kampen kommer til å leve sitt eget liv. I tillegg er vi gode hjemme, så vi kan fort slå Vard også, sier Maldal.

– Vi går for å vinne begge. Vi vil ta et par skalper nå mot slutten, og med det laget vi har er det fullt mulig, avslutter Tønne.

KAMPFAKTA:

Sola - Stord 2-1 (0-0)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola stadion, 60 tilskuere
Lørdag 8. oktober

Dommer: Cosmin Dima, Ferkingstad

Gult kort:Geir Dahle Høyland, Sola.

Mål: 1-0 Vetle Hellestø (55.), 1-1 Vegard Skaar Brattset (60.), 2-1 Vetle Myhre (79.)

Startoppstilling Sola (4-4-2): Lars Øvernes - Steffen Bøifot, Vegard Maldal (Harald Vindenes fra 46.), Aleksander Idland, Eirik Bjørnø - Håvard Meinseth, Geir Dahle Høyland, Vetle Tønne, Vegard Meling Nesse (Ronnel Mathiassen fra 77.) - Vetle Hellestø (Andreas W. Holst fra 73.), Vetle Myhre

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!