Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svømmerne reagerer på nye priser

Det blir dyrere å svømme i Sola

Det blir dyrere å svømme i Sola

Flere familier bruker svømmehallen, som Øivind Øverland, Kine, Rikke og Lene Ribe Øverland. De synes det er dumt med prisøkningen. FOTO: Charlotte Mæland

Brukerne av svømmehallene i Sola liker dårlig at prisene skal opp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2014 kl 13:38

Forrige uke ble det klart at Sola kommune går inn for å øke prisene for publikumssvømming. Både enkeltbillett og klippekort går opp, men økningen på enkeltbillett er mest drastisk.

Politikerne forklarer at grunnen for økningen er penger til rehabilitering av hallene, samt en nødvendig justering av prisene som har stått uendret siden 2005.

Da Solabladet tok turen til Solahallen under publikumssvømmingen tirsdag var samtlige vi snakket med enige i at prisøkningen for enkeltbillett er drøy, og flere syntes også at klippekortet ble noe dyrt.

– Jeg synes ikke det er greit med de økningene. Jeg synes politikerne bør fremme at flere skal være i aktivitet og at barna skal få være i vann, da det er viktig at de blir trygge i vann. Med denne økningen synes jeg de sender feil signal om en skal se på det helsefokuset vi har i samfunnet vårt, forteller Øivind Øverland.

Vil se bedring ved økning

Sammen med konen og deres to barn koste de seg sammen i Solahallen. De var ikke de eneste som tok turen til svømmehallen tirsdag kveld. Også kameratgjengen Francisco Mesquita, Matej Pokorny og Karolis Kivaras hadde tatt turen. De pleier å samles tirsdager for å svømme samme da alle tre bor på forskjellige plasser. De er usikre på om det blir så mye svømming med prisøkningen.

– Jeg vet ikke om jeg vil gå hit og svømme om de skal doble prisene, sier Pokorny.

Han får støtte av kameratene som undrer hvorfor prisen skal så mye opp. Selv har de ikke kommet i gang med klippekort etter sommeren og har løst enkeltbillett.

– Skal de doble prisen må vi få noe igjen for det. Da må de renovere, gjøre noe med dusjene, vi må se at pengene våre blir brukt, sier 14-åringene om hverandre.

De er ikke alene om å mene at pengene skal gå til renovering av anlegget. Espen Kyllevik testet ut Solahallen første gang tirsdag og synes også pengene i så fall må vise igjen i hallen.

For dyrt med 50 kroner

– Jeg ønsker å bruke hallene i Sola ofte, og om prisen da skal opp er det greit det skal gå til oppjustering, for det trenger garderobene her.

Han sender likevel sine tanker til de i samfunnet som ikke har like mye å rutte med i det daglige.

– Jeg tenker jo umiddelbart på dem som ikke har så mye. Det er dumt for dem at økningen kommer, for det er ikke sikkert det er like lett for dem å komme hit da.

Nenad Djordjevic synes også det er underlig at prisene skal opp.

– Det er ikke bra at prisene skal så mye opp. 30 kroner er nok når du ser hva vi får igjen for prisen. Alle burde ha tilgang til svømmehallene, og jeg tror det fort kan bli mindre folk som bruker hallene da det blir så dyrt, forteller han.

Både Kyllevik og Øverland uttrykker at prisendringen ikke vil ha mye å si for deres økonomi. Øverland synes det er topp å ha en plass der ungene kan boltre seg i vann.

– Vi kommer nok til å fortsette å gå i svømmehallen her i Sola. For oss er det viktig at barna våre er trygge i vann og har det moro. Vi ønsker ikke frarøve dem det momentet.

Se bildet større

Francisco Mesquita, Matej Pokorny og Karolis Kivaras bruker svømmehallen sammen mer eller mindre ukentlig. De er skeptiske til å fortsette med høyere priser. FOTO: Charlotte Mæland

Se bildet større

Espen Kyllevik synes prisene på enkeltbilletter fikk en fæl økning og blir bekymret for hvor mye de med mindre midler vil kunne bruke svømmehallen med prisøkningen. FOTO: Charlotte Mæland

Her er endringene

Enkeltbillett for voksne øker fra 30 kroner til 50 kroner.

Enkeltbillett for barn, studenter, honnør og skoleelever øker fra 15 kroner til 30 kroner.

Klippekort for voksne øker fra 250 kroner til 350 kroner.

Klippekort for barn øker fra 125 kroner til 200 kroner.

Familiekort vil koste 1500 kroner og vare i ett år.

Halvårskort vil koste 1000 kroner.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!