Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Florø 0-2

Nedrykket er et faktum for Sola

Nedrykket er et faktum for Sola

Her bommer Andreas Wergeland Holst på alle sjansers mor etter seks spilte minutter i 0-2-tapet for serieleder Florø. FOTO: Mats Haugland

Selv ikke syltynn teori kan redde gultrøyene etter lørdagens hederlige hjemmetap for serieleder Florø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2016 kl 17:46

FOTBALL: Med 0-2-tapet for Florø har Sola 15 poeng opp til sjuendeplassen som sikrer 2. divisjonsspill også neste år. Med kun fire kamper igjen blir det umulig å hente inn dette, og laget må innfinne seg med at det blir spill på nivå fire til neste år.

– Nedrykket ble et faktum alt for tidlig. Vi hadde kun tatt seks poeng til sommeren, så dette kommer ikke som noe sjokk. Likevel hadde vi håpet at vi skulle holde liv i drømmen lengre, sier Solas spillende trener, Tom Erik Maldal.

Store miss

Sentrale spillere som Vetle Myhre, Geir Dahle Høyland og Harald Vindenes var alle ute med suspensjoner i oppgjøret mot serielederne fra Norges vestligste by. Likevel kunne resultatet fort ha sett annerledes ut, for Sola hadde to meget store sjanser til å ta føringen i den første omgangen.

Allerede etter seks minutter utnyttet Sola-spiss Andreas Wergeland Holst en feilberegning av bortelagets midtstopper Runar Hove som bakerste mann. Holst havnet alene med keeper, fikk god tid, men nølte for lenge. Dermed ble avstanden til Florøs sisteskanse Nicklas Frenderup for kort, og sistnevnte reddet enkelt.

Etter halvtimen spilt fikk også midtbanespiller Vegard Meling Nesse en stor mulighet etter en feil av en Florø-forsvarer. Meling Nesse stjal ballen og havnet alene med keeper, men avslutningen gikk langt over mål.

– Det kunne ha sett annerledes ut om vi hadde satt de sjansene. Det kunne ha blitt en helt annen kamp, forklarer Maldal.

To i fleisen før pause

I stedet gikk Florø rett i angrep etter missen. Maldal bommet med en støttepasning, og Florøs Stefan Aase var plutselig helt alene med keeper. Sistnevnte rundet Lars Øvernes i Sola-buret og satte ballen enkelt i det åpne målet.

Etter målet presset Florø hardt for å doble ledelsen, og bare minutter etter å ha tatt føringen, hadde laget to skudd i treverket på under 60 sekunder. Først dro bortelagets Halvor Solheim-Olsen seg fri på venstresiden og hamret ballen i tverrliggeren, før målscorer Aase gjorde det samme fra høyrekanten.

Det virket som om lagene skulle gå til pause på stillingen 0-1, men en fæl støttepasning av Vetle Tønne gjorde at Florø fikk en unødvendig siste sjanse for omgangen. Sola fikk klarert ballen til hjørnespark, men på den påfølgende dødballen fikk bortelagets Christer Husa alt for enkelt stige opp alene i feltet og øke til 0-2.

– De siste 20 minuttene av omgangen oppsummerer egentlig hele årets sesong for vår del. Vi har feite sjanser til å ta ledelsen, men så får vi en rett i trynet. Vi blir hardt straffet for personlige feil. Etter målet imot så kollapser vi helt, slik at de også får doble ledelsen. Vi hadde håpet å holde 0-1 til pause, for da hadde det blitt lettere å slå tilbake i andre omgang, sier Maldal til Solabladet.

Se bildet større

Eirik Bjørnø, Tom Erik Maldal og keeper Lars Øvernes må fortvilet se at ballen går i mål etter et hjørnespark på overtid av første omgang. FOTO: Mats Haugland

Jevn andreomgang

Den andre omgangen var svært jevnspilt i den kraftige vinden på Sola stadion. Ingen av lagene klarte å etablere noe særlig spill, og de få sjansene som kom ble skapt av tilfeldigheter og personlige feil. Florøs lynraske spiss, Rashad Muhammed, hadde bortelagets største sjanse da han havnet alene med keeper like etter pause. Heldigvis for Solas del reddet Øvernes fint.

Gultrøyenes største sjanse i andre omgang var signert unggutten Vetle Hellestø etter 54 minutter. Holst dro seg fint forbi to mann og gikk ned mot dødlinjen, før han på vakkert vis la ballen ut 45 grader til Hellestø. Sistnevnte fikk et urent treff, og lærkula snek seg noen få centimetere utenfor. Resten av kampen var en stillingskrig. Florø sikret inn seieren, uten at Sola maktet å komme med en skikkelig sluttspurt.

– Vi ble enige om å tette igjen bakover i andre omgang og benytte oss av mulighetene vi fikk. Vi slipper dem til lite, og i andre omgang har vi fem juniorer på banen. Det er i alle fall veldig positivt, sier Maldal.

Imponerte i andre kamp fra start

En av juniorene som fikk tillit fra start var 17 år gamle Håvard Meinseth. Sola-gutten hadde kun startet en kamp tidligere for a-laget, og imponerte på høyrekanten mot et lag som med stor sannsynlighet spiller i 1. divisjon til neste år. Meinseth var uredd, løp utrettelig og hadde flere gode involveringer.

– Det er kjekt å få tillit fra start. Når noen er skadet eller suspenderte, så åpnes det dører for oss yngre. Da gjelder det for oss å gripe sjansene. Jeg synes det gikk bra for min egen del, spesielt offensivt. Men det var selvfølgelig synd at vi ikke fikk med oss poeng, sier Meinseth.

Se bildet større

17 år gamle Håvard Meinseth fikk sin andre kamp fra start for Sola mot serieleder Florø. Unggutten gjorde en god figur på høyrekanten. FOTO: Mats Haugland

16-årig debutant

18 år gamle Vetle Hellestø startet også kampen, mens ungguttene Ronnell Mathiassen, Andreas Rosnes og debutant Sebastian Sørås Sebulonsen kom innpå i løpet av den andre omgangen. I tillegg var Markus Alsaker Rogde ubenyttet reserve på benken.

– Det var kjekt å få prøve seg mot de store guttene. Spillerne er større og sterkere, samt at tempoet er høyere, sier den 16 år gamle debutanten Sebulonsen.

Han har spilt for juniorlaget og reservelaget til Sola denne sesongen, men har trent fast med a-laget siden august.

– Det viktigste for meg er at jeg nå får trene fast med a-laget, og så får innhoppene heller være et pluss. Jo mer profesjonell treningshverdag jeg har, jo lettere blir det å nå målene jeg har satt meg, avslutter debutanten, som en dag håper å spille for en klubb i en av landets to øverste divisjoner.

Neste kamp for Sola er søndag 2. oktober borte mot Fyllingsdalen.

Se bildet større

16 år gamle Sebastian Sørås Sebulonsen fikk sin debut for Solas a-lag lørdag. Han fikk spille de elleve siste minuttene mot serielederne. FOTO: Mats Haugland

Nøkkelord

Sola - Florø

0-2 (0-2)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola stadion, 70 tilskuere
Lørdag 24. september

Dommer: Daniel Higraff, Brodd.

Gule kort: Vegard Maldal, Sola. Dino Omerovic, Florø.

Mål: 0-1 Stefan Aase (37.), 0-2 Christer Husa (45.)

Startoppstilling Sola (4-2-3-1): Lars Øvernes - Steffen Bøifot, Aleksander Idland, Vegard Maldal, Eirik Bjørnø - Tom Erik Maldal (Andreas Rosnes fra 61.), Vetle Tønne - Håvard Meinseth (Sebastian S. Sebulonsen fra 79.), Vegard Meling Nesse, Vetle Hellestø - Andreas Wergeland Holst (Ronnell Mathiassen fra 69.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!