Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store utskiftninger i Sola - tidligere 1. divisjonsspiller klar for klubben

Store utskiftninger i Sola - tidligere 1. divisjonsspiller klar for klubben

Sola har sikret seg Martin Hestvik (t.h). FOTO: Sigbjørn Berentsen/Bygdebladet

Det blir ekstrem oppussing i Sola-troppen foran neste sesong. 23 år gamle Martin Hestvik fra Randaberg og Kittinan Kaeophu (21) ble tirsdag klar for klubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2016 kl 20:27

FOTBALL: Hestvik har erfaring fra spill i både 1. og 2. divisjon for laget fra persillebygda, og har lenge vært en fryktinngytende spiss for enhver forsvarspiller i lokalfotballen. 23-åringen har bøttet inn over 50 mål for A-laget til Randaberg, og ble i år toppscorer for klubben på nivå fire med seks nettkjenninger.

— Valget falt på Sola fordi jeg følte at det var på tide å prøve noe nytt. Jeg føler også at det passer greit for meg slik som situasjonen min er nå. Jeg bor og studerer i Nederland, men skal spille for Sola når jeg er hjemme i Norge, sier Hestvik til Solabladet.

— Martin blir en kjempetilvekst for oss, spesielt om han holder seg skadefri. Han har slitt en del med skader de siste årene, men vi tror og håper at han har ristet av seg det verste, sier Sola-trener Arturo Max Cleveland til Solabladet.

Kaeophu vender tilbake

Fra før av har Sola-guttene Olav Andreas Lilleås (Randaberg), Tord Forberg Oftedal (Randaberg) og Alexander Hartvigsen meldt overgang til Sola.

Tirsdag bekreftet klubben at også Kittinan Kaeophu er klar for laget. 21-åringen har spilt et par år i Siddis i 4. divisjon, hvor han har vært kaptein, men vender nå tilbake til gamleklubben.

— Jeg kjenner Kittinan godt fra min forrige periode i Sola. Han er en vinnerskalle, og jeg er veldig fornøyd med at han nå vender tilbake, sier Cleveland.

Hele åtte spillere har den siste tiden prøvespilt for Sola, blant dem Johannes Hinna (Hinna) og Sanel Bojadzic (Klepp). Også Arne Ravndal fra Ålgård og keeper Mathias Paulsen fra Randaberg har trent med laget, og begge skal være høyaktuelle for klubben.

Solabladet kjenner også til at midtbanespiller Joakim Holter fra Randaberg skal ha vært svært nær en overgang til gultrøyene, men at det nå ser ut til at han fortsetter for klubben fra hjembygda.

— Troppen teller per dags dato 11-12 mann. Jeg håper og tror at vi skal få inn fire-fem spillere utenfra, samt at vi får flere av spillerne fra i fjor med videre. Jeg regner med at det meste er i boks før jul, sier Cleveland.

Flere ut

Mandag ble det klart at Vetle Hellestø forlater Sola til fordel for Sandnes Ulf. Fra før har Geir Dahle Høyland (Bryne), Vetle Myhre (Riska) og Andreas W. Holst (Madla) skiftet beite.

Det er også klart at keeper Lars Øvernes legger opp eller trapper kraftig ned, samt at midtbanespiller Vetle Tønne ønsker å prøve seg på et høyere nivå. I tillegg er forsvarsspiller Eirik Bjørnø etter alle solemerker ferdig i klubben. Rutinerte spillere som Aleksander Idland og Steffen Bøifot er fremdeles i tenkeboksen.

— Det blir store forandringer, men det var jeg klar over da jeg tok over klubben. Jeg kjenner Steffen Bøifot veldig godt, og regner med at han blir med videre. Det er heller ikke utenkelig at de andre som er i tenkeboksen fortsetter, sier Sola-treneren, som er stolt over at flere spillere tar steget fra Sola og ut til klubber høyere i divisjonssystemet.

— Det at Geir Dahle Høyland går til Bryne og Vetle Hellestø går til Sandnes Ulf viser at Sola er en fin klubb å utvikle seg i som spiller. Sist jeg var her hadde vi også Morten Bjørlo og Niklas Sandberg i klubben, og begge de to har også tatt store steg, legger Cleveland til.

Forandringer på trenersiden

Etter årets sesong tok Cleveland over stafettpinnen etter Tom Erik Maldal som hovedtrener. Det er fremdeles ikke spikret hvem som blir assistenttrenere for klubben foran 2017-sesongen, men Solabladet vet at både Vegard Maldal og Harald Vindenes er aktuelle kandidater.

— Begge er aktuelle, men ingenting er avklart ennå, sier Cleveland.

Til neste år skal Sola spille i 3. divisjon avdeling 3 sammen med lokale lag som Staal Jørpeland, Viking 2, Brodd, Bryne 2, Madla og Lura.

— Det blir ei herlig pulje med mange lokale kamper. Vi skal nok bli et konkurransedyktig lag, med sjanse til å slå de fleste, avslutter Cleveland.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!