Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Nordstrand 33 - 26

Alt stemte for Sola

Alt stemte for Sola

Sunniva Selland og de andre Sola-jentene slo virkelig til mot Nordstrand og viste hva de er gode for. FOTO: Charlotte Mæland

Flere var spente foran kampen mot Nordstrand, en kamp Sola måtte vinne, men da spillerne kom på banen var det aldri tvil om hvem som skulle vinne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.01.2016 kl 13:16

HÅNDBALL: Ikke uventet knallet Sola til fra start, og etter bare noen minutter ledet Sola 2-0 med god hjelp fra målvakt, Kimberley Bleivik. Den gode åpningen klarte laget å vedvare i 16 minutter, da de lå foran med åtte mål på det meste.

I store deler av den gode perioden lå Sola foran med seks mål, men så skjedde det som har skjedd så mange ganger før. Sola skrudde av og lot Nordstrand komme inn i kmpen igjen.

Da da Sola hadde scoret elleve mål tok det hele slutt for en periode, for da var det Nordstrand som kjørte kampen og hentet inn til å ligge bak med bare tre mål.

Derfor bestemte Knut Ove Joa og Joar Gjerde seg for å ta en time out for å få orden på sakene igjen. For mens laget bare slapp inn fire mål det første kvarteret, slapp de inn ni mål det siste. Det er langt fra den eneste kampen der Sola har slitt med dette.

Ledet med tre til pause

– Jeg vet ikke hva som skjer. Vi har fått de periodene kortere og kortere, så det viser jo igjen at vi jobber knallhardt med det. Det er de periodene vi får litt tekniske feil, vi blir straffet. Da kommer de inn i kampen igjen, og det må vi jobbe videre med slik at det ikke skjer i det hele tatt. Vi må roe ned og spille på det vi er gode på, forklarer Sherin Obaidli.

Etter en liten pep talk hentet Sola seg inn, og nok en gang lå laget foran med fem mål, men den gode perioden varte ikke lengre enn at Nordstrand nok en gang hentet seg inn. Til pause ledet Sola «bare» 16-13.

I andre omgang var det lite som stoppet Sola. Fra starten av stod de på og vitse at det var de som skulle ha begge poengene med seg fra kampen. Tidlig i omgangen økte de ledelsen, og Nordstrand var aldri i nærheten av å hente inn Sola.

For mens Sola koblet av mot slutten av første omgang klarte de å holde det oppe i andre, til og med da det ble gjort flere bytter mot slutten. For med ledelse på fem mål fikk både Sara Møller, Amalie Frøland og Sara Aarsvoll Svarstad være med på leken av de yngre spillerne. Til slutt stod Sola igjen med 33-26-seier, og det var viktig.

Flere spiller med full klaff

– Det betydde alt for oss å få denn seiren, for det er så utrolig viktig for oss. Vi ligger bra an, men vi må bare ta de andre lagene bak oss og jobbe knallhardt videre, sier Obaidli om seieren.

Gledelig var det for Joa å se at spillerne hans leverte varene mot Nordstrand. Selv om laget spilte seg bort innimellom, var uttelling på skudd solid hos de fleste.

Anne Christine Lode spilte en glitrende kamp for Sola, og scoret på samtlige av sine sjanser og stod til slutt med seks mål. Også Sara Aarsvoll Svarstad stod med hundre prosent uttelling, så også Sherin Obaidli og Sunniva Selland. Malin Holta, Marianne Klepp Andersen og Anna Bjørke Kallestad bommet bare på et skudd.

– Jeg synes vi jobber utrolig bra sammen, alle bidrar og gnisten er der den skal være. Vi backer hverandre opp, vi spiller på det vi er gode på, vi får spillet til å sitte og vi er på fra start, og det er utrolig viktig for oss, oppsummerer Obaidli

I neste runde venter topplaget Vipers, før Molde gjester Åsenhallen om to uker. Obaidlis tidligere klubb ligger sist på tabellen etter 13 runder, og blir det full pott i den kampen for Sola vil laget ligge på ti poeng.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!