Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Stabæk 34-27

Analyserte seg til seier

Analyserte seg til seier

Elisa Christensen har fått dreisen på sakene i Sola og gjorde en god kamp mot Stabæk. FOTO: Charlotte Mæland

Elisa Christensen ladet opp med Gjøvik - Stabæk før onsdagens cupmøte og var med det godt forberedt da kampen startet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2015 kl 14:43

HÅNDBALL: Sola pleier vanligvis å analysere motstanderne før kamp, men foran cupmøtet med Stabæk valgte Elisa Christensen en annen vri. Da hun oppdaget at kampen mellom Gjøvik og Sola lå tilgjengelig på Oppland Arbeiderblad brukte hun like godt de siste minuttene før hun la seg til å studere motstanderen.

– Jeg var litt spent på hvordan de var, for de har mange gode spillere som har erfaring fra eliteserien samtidig som de har fått en del forsterkninger, så da var det godt å se kampen for å få et lite inntrykk av hvem som spiller der, forklarer Christensen.

– Følte du at det hjalp?

– Ja, det gjør jeg, for det handler om at du føler du har møtt dem før. Mange av dem har jeg møtt før, men det at du kjenner dem igjen og vet litt hvordan de er som spillere når kampen setter i gang er greit. Folk gjør jo mye forskjellig i kamp, så det er ikke sikkert det er en kjempefordel i forhold til det som skjer på banen, men for meg er det psykologisk.

Ledet med seks mål til pause

Og kanskje var det akkurat det som var viktig for Christensen da Stabæk kom på besøk. Etter fem kamper i serien har Sola nemlig vist at de har slitt litt med å komme i gang og har virkelig måttet stå på for å hente inn ledelsen til motstanderne. Mot Stabæk var Sola derimot på fra start og fikk tidlig en liten ledelse som de holdt lenge på.

Men midtveis i den første omgangen slapp laget seg litt nedpå og lot Stabæk komme med i kampen igjen. I rundt et halvt minutt fikk Stabæk kjenne på det å lede mot Sola, men så skrudde Sola på turboen igjen etter to bytter, og så seg aldri tilbake.

For etter at Stabæk gikk opp til 9-10 snudde Sola kampen og kom fort foran med fire og fem mål. Laget utnyttet det gode spillet og ledet heler 19-13 til pause.

– Vi har ikke gjort det så bra på hjemmebane, men det har og med hvilke lag vi har møtt. Det var veldig deilig å være våken fra start og ikke gå på en smell. Jeg synes vi klarer å holde det greit selv om de kommer foran et lite øyeblikk, sier Christensen.

– Ikke gjort noe annerledes

I andre omgang var det aldri noen tvil om hvem som kom til å stikke av med seieren. Sola har slitt med mange unødvendige tekniske feil, og dette viste seg også litt i kampen mot Stabæk, men mot 1. divisjonslaget ble det aldri avgjørende, og Sola spilte så pass bra at de klarte å hente seg inn igjen de gangene Stabæk begynte å yppe seg frem på.

Mot slutten kjørte laget fra motstanderen og vant hele 34-27. Christensen mener dog at laget ikke har gjort noe annerledes foran denne kampen i forhold til kampene i Grundigligaen.

– Vi har ikke gjort noe annerledes foran denne kampen, men vi visste vi møtte et annet lag. For det første var det et 1. divisjonslag, og så er det kanskje noe med at det er en cupkamp. Vi ville vinne denne kampen også, men det er serien som teller for oss, det er den vi jobber med daglig og det er der vi skal vinne hver kamp. Derfor var det deilig å få en kamp som dette der vi kanskje ikke har det samme presset, men vi har like lyst å vinne. Det gjorde nok at vi klarte å slippe oss litt mer løs.

– Kjekt at de unge fikk spilletid

Med en solid gjennomførelse og en grei ledelse fikk også flere på laget mye spilletid. Hedda Kleiberg Sømme og Sara Aarsvoll Svarstad fikk flust med spilletid ute på banen, mens Amalie Frøland fikk spilletid mellom stengene. Ungjentene fikk spesielt mye spilletid i andre omgang, og da noterte begge seg også for hver sin scoring. Det gleder Christensen.

– De har vist på trening hvor gode de er, så det var veldig kjekt. De gir alt, de er kjempetalenter og det er utrolig viktig at de får den spilletiden og erfaringen, men det er også viktig for at de skal orke å jobbe videre. De er såpass gode at vi må klare å beholde dem og med litt flere kamper på cven så tror jeg de kan bli utrolig viktige for Sola.

Da Sømme fikk sin debut mot Vipers noterte hun seg i samme sleng for to scoringer. Da Solabladet snakket med henne etter kampen fortalte hun at spilletid også gir motivasjon til å fortsette å stå på, og det er også noe Christensen tror er viktig for de yngste på laget.

– Det er absolutt motivasjon for dem å få spille. Vi er ikke en stor stall og plutselig er det sykdom eller skade på spille, og da er vi avhengige av at alle som er i troppen kan bli satt inn når som helst og ta nivået. De viser at de kan både på trening og i kamp, så det er kjempepositivt for oss. Jeg tror bare de har godt av det og kan bare vokse på det, så det er veldig kjekt å se at de tar sjansen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!