Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avventer ja
til Sola Arena

Avventer ja <br> til Sola Arena

Slik håper sykkelmiljøet i Sola at Sola Arena kan bli. Bildet er fra sykkelvelodromen i Manchester. FOTO: Tor Helge Skretting

Politikerne i Sola er spent på avgjørelsen i nabokommunene om et regionalt sykkelanlegg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2014 kl 00:35

Tirsdag vedtok politikerne i formannskapet nok en gang til å jobbe for at Sola Arena skal realiseres. Forutsetningen er at den får nasjonal støtte og at Norges Cyckleforbund og Norges idrettsforbund prioriterer og anbefaler sykkelanlegget overfor departementet.

- Dette er ikke småsummer, så det må være helt tydelig at vår forutsetning er at det følger nasjonale midler med dette, sier Tom Henning Slethei, gruppeleder i Sola Frp.

Rådmann Ingrid Nordbø sier rådmennene i Stavanger, Sandnes og Randaberg er klar over dette.

Formannskapet i Sola behandlet saken i dag, det samme gjør formannskapet i Sandnes. Formannskapene i Stavanger og Randaberg behandler saken torsdag. Innstillingen fra rådmennene er den samme i alle fire kommuner. Den er å anbefale at Sola Arena blir det fjerde regionale idrettsanlegget så fremt det følger med penger fra nasjonalt hold.

- Hvor sikre kan vi være på at det kommer penger til dette, ville Anja Berggård Endresen (V) vite.

- Da jeg møtte kulturministeren i desember ble jeg opplyst at departementet svært sjelden går imot en anbefaling fra idrettsforbundet, svarer ordfører Ole Ueland.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!