Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Beina fortsatt godt plantet på jorda

Beina fortsatt godt plantet på jorda

Asle Andersen går inn i sitt tredje år som tippeligatrener. Selv om han har fått henvendelser om andre trenerjobber, er det i Sandnes Ulf han ønsker å være. FOTO: Charlotte Mæland

Asle Andersen er fortsatt den samme gamle, selv om han nå begir seg inn i sitt tredje år som tippeligatrener.

Tekst:

Publisert:

– Jeg ser ingen grunn til å endre personlighet bare fordi vi er i Tippeligaen. Jeg har de samme vennene, jeg har familie og hele den pakken ligger der som en del av personligheten min, forteller han med et stort glis da Solabladet møtte treneren i Randaberg arena.

Han har to sesonger bak seg som trener i Sandnes Ulf. I Tippeligaen. Et eventyr han bare drømte om er blitt til virkelighet. Da Solabladet skrev om den nye Tippeligaetreneren i 2012, var målet å stabilisere seg i den øverste ligaen. Der har han fortsatt en jobb å gjøre.

– Begge sesongene har vi vært helt i bunn, og helt sist. Men vi har slått tilbake når folk rundt oss egentlig har gitt opp håpet. Det synes jeg er en viktig mentalitet, og viktig for samholdet. Vi er en klubb som virkelig har stått sammen de siste årene og jeg tror vi har lært av det. I fjor opplevde jeg at vi var mye sterkere som klubb, vi sto samlet. Vi har hatt mye mer tro på oss selv enn noen gang tidligere.

Fra trener og venn, til bare trener

Under 2012-sesongen skrev han treårskontrakt. Det gir ham arbeidsro denne sesongen, og han kan konsentrere seg mer om det sportslige og spillerne. Nye og gamle spillere. Fra gjengen som rykket opp i 2011 til i dag har det vært flere utskiftninger. Derfor er han mer trener nå enn han noen gang har vært tidligere.

– Jeg vet ikke om det er nødvendig, det har bare blitt sånn. Det er større avstand, mye større avstand. Den avstanden har blitt gradvis større fra 2. divisjon. Da stod vi i trenerteamet og grillet pølser til spillerne i hagen, hadde quiz og så fotballkamper sammen. Det er ikke noe man gjør i dag. Samtidig tror jeg det er utrolig viktig at spillerne vet de kan komme på kontoret mitt og at jeg er der og stiller opp for dem.

Tonen er likevel lystbetont og god i spillergruppen. Det er viktig for ham. Andersen trenger det for å få spillerne til å prestere.

– Det å ha perspektiv på ting i livet er viktig. Det dukker opp uforutsigbare ting, om ikke 
spillerne kan komme med det, tror jeg det er umulig å finne knappene du skal trykke på for å få dem til å prestere og lykkes på banen. Det handler om å skape et tillitsforhold, samtidig som det ligger krav, forventninger og tydelige retningslinjer. Du skal kunne gå i krigen sammen, sier han alvorlig.

Vil ikke flytte på seg

Før kunne han vandre rundt uten å bli gjenkjent. Nå er det flere som ønsker en bit av ham. Han synes det er hyggelig, spesielt all oppmerksomhet laget og klubben får.

– En merker at vi har vært der to sesonger. Det har vært en del blest og skriverier rundt det. Du får mange positive tilbakemeldinger, kommentarer og folk som bryr seg og følger med oss. Det er kjekt å se, smiler han.

Andersen legger ikke skjul på at han har fått henvendelser fra andre klubber, men det er ikke av interesse. Med oppsvingen laget har hatt i Sandnes, ser han ingen grunn til å skifte beite med det første.

– Jeg er ikke så opptatt av det. Jeg er opptatt av at vi må vise til resultater, levere på banen og ta nye steg. Det er drivkraften min. Jeg må se at klubben er i utvikling, at det er mulighet for å ta nye steg, at klubben er i takt og tone i forhold til mine ambisjoner. Jeg har hele tiden ambisjoner om å bli bedre, og om det ser ut som det stopper opp, så tror jeg vi må «shake hands» og gå hvert til vårt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!