Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørlo følger Ross til EIK

Bjørlo følger Ross til EIK

FOTO: Charlotte Mæland

Tirsdag kveld signerte Morten Bjørlo for EIK og forlater dermed Sola.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2015 kl 17:37

FOTBALL: Morten Bjørlo er første spiller som forlater Sola til fordel for en ny klubb. Han innrømmer at han trengte litt overtaling for å signere for klubben fra Egersund, men er nå veldig fornøyd med valget han har tatt.

– Jeg har stor tro på det de driver med der og på det Mo (Maurice Ross journ. anm.) kan bidra med videre for min egen del. Jeg tror det er en klubb jeg kan fortsette å utvikle meg i, samtidig som laget er opprykksfavoritt. Jeg mener det er store sjanser for at jeg er OBOS-spiller på denne tiden neste år, forteller Bjørlo til Solabladet.

Talentet fra Jørepland kom til Sola i februar i år og Ross karakteriserte overgangen som årets beste da han stolt fortalte om nyheten. Bjørlo på sin side tror overgangen til Sola var akkurat det han trengte for å få vise seg frem. Etter å ha storspilt i starten av sesongen fikk han nemlig treningsopphold både med Tippeliga-lagene, Viking og Molde.

– Sola åpnet muligheter for meg

– Jeg var veldig usikker i starten om jeg skulle til Sola eller ei, men nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde det byttet. Det gjorde at det åpnet seg muligheter andre veier også, og jeg har opplevd mye i år som jeg aldri hadde trodd jeg skulle få være med på. Jeg tror ikke jeg ville fått sjansen til å trene med Molde og Viking om jeg ikke hadde gått til Sola og spilt 2. divisjon. Samtidig er det fantastiske folk som har vært på a-laget i år, sier han.

Ross er selvsagt veldig fornøyd med å få med Bjørlo til EIK. Det var han og trenerteamet som jobbet på spreng for å Bjørlo til Sola, og derfor vil han også legge inn krefter for å få ham med seg videre.

– Jeg er kjempefornøyd. Hvordan skal du heve et lag som har kommet på andre plass to år på rad med lokale spillere? Da var Bjørlo det rette valget. Han er kanskje den mest sultne, unge spilleren i Rogaland. Han har en fantastisk holdning, er en flott fyr, stort talent og er fantastisk på det siste trekket i spillet. Det er noe jeg ikke har sett hos noen andre, sier Ross.

Tøff periode

Men skotten vet at det kan ta tid før han kan bruke Bjørlo. I sommer, like før treningsoppholdet med Viking, begynte Bjørlo å kjenne en smerte i foten. Det ble aldri bedre og han spilte videre. Så viste det seg at det var et tretthetsbrudd, og Bjørlo måtte gjennom operasjon og ble satt helt på sidelinjen.

– Han gjorde det kjempebra for oss, fikk interesse fra Tippeliga-lag, så ble han skadet. Hadde han ikke blitt skadet hadde vi ikke hatt denne samtalen, for da hadde han allerede vært i Viking, sier Ross.

Bjørlo på sin side mener overgangen til EIK var akkurat det han trengte etter en tung periode. Han har nemlig ikke følt fremgang og forrige måtte han inn og ta nye bilder. Så overgangen føltes nesten som en befrielse.

– Det har vært et par tøffe måneder på sidelinjen, men nå gikk dette i boks så da slipper jeg å tenke på hva jeg skal og hvor jeg skal neste sesong. Det hadde vært stress å gå og vente helt til februar neste år for å få noe på plass.

Skal slå Sola

Fra det Solabladet kjenner til er det flere av spillerne som er i kontakt med andre klubber, og det råder og stor usikkerhet rundt hva som skjer med trenersituasjonen i Sola. Klubben sier de har gode samtaler med Asle Andersen, men foreløpig er det ikke kommet en avgjørelse rundt hva som skjer.

– Jeg mener Sola bør få på plass en trener så fort som mulig. Det er kjipt som spiller ikke å vite hva som skjer, spesielt da dialogen ikke har vært på topp.

Sola samles til trening torsdag etter en liten pause. Hvem som blir med neste år er usikkert, og Ross holder kortene tett til brystet om han kommer til å kontakte flere Sola-spillere om en mulig overgang. Men han innrømmer at han ikke trengte kontakte klubben for å få prate med Bjørlo om en overgang til EIK.

– Han er ikke under kontrakt med dem, så jeg trengte ikke gå via dem.

Både han og Bjørlo gleder seg til å møte Sola neste sesong, og Bjørlo er klar på en ting.

– Det er de første kampene jeg kommer til å sette ring rundt på terminlisten og det er to kamper vi skal vinne.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!