Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Christensen reddet Norge

Christensen reddet Norge

Norge slo Kroatia i EM-kvaliken i Stavanger i 2015 med Espen Christensen i hovedrollen. Jammen klarte ikke solabuen å gjenskape prestasjonen da det gjaldt som mest i EM mot samme lag. FOTO: Charlotte Mæland

Espen Christensen kom inn i andre omgang i EM-kampen mot Kroatia og var sterkt involvert i 34-31-seieren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2016 kl 20:15

HÅNDBALL: Det var David mot Goliat da Norge møtte stornasjonen i håndball, Kroatia. I første omgang slet Norge tidvis med å holde følge med kroaterne, men herrene klarte å hente seg inn slik at det fortsatt var en jevn kamp.

Etter hvilen gjorde trener, Christian Berge, et bytte han neppe angrer på, for inn kom Espen Christensen for Ole Erevik, og Sola-karen var sterkt involvert i den sensasjonelle seieren i EM.

For omgangen startet med redning på redning før Kroatia klarte å få inn en scoring. Etter ni spilte minutter var Christensen oppe i nærmere 70 i redningsprosent. Det alene vitner om hvor solid Christensen var i mål.

Norge lå lenge foran, men rotet det noe til for seg selv slik at Kroatia kom inn i kampen igjen og var foran med to mål. Da var Christensen nok en gang god å ha, for istedenfor at Kroatia fikk rykke fra vartet han opp med mesterlige redninger som holdt Norge i kampen.

Masse inspirasjon og energi

Selv var han bare et stort smil da han ble intervjuet av Tv3 etter seieren.

– Jeg kommer inn fra benken og spiller med masse inspirasjon og energi fra publikum og de andre på laget. Så fikk jeg ta noen baller og spilte videre på energien fra spillerne og publikum. Det er litt av jobben min å komme inn og ta sjansen da jeg får den, sa Christensen til Tv3.

Kroatia og Island var favorittene i Norges gruppe, og i den første kampen tapte Norge med et mål mot Island. Etter at de tapte mot Hviterussland i dag er gruppen vidåpen, og Norge har derfor store sjanser til å gå videre.

– Det er litt overraskende at Island tapte. Det blir en tøff kamp på tirsdag, for de har alt å spille for de også, så vi må bare lade om til ny kamp.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!