Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Cleveland i førersetet

Cleveland i førersetet

FOTO: Charlotte Mæland

Arturo Cleveland har holdt koken på sidelinjen i opprykksseongen og tatt ansvar mens Maurice Ross og Tom Erik Maldal har bidratt på banen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2014 kl 22:03

FOTBALL: Det er et sterkt trenerteam i Sola. Maurice Ross sitter på stor og bred erfaring, kunnskap og autoritet. Tom Erik Maldal sitter og på erfaring og rutine.

For å komplimentere trioen ha Arturo Cleveland den tredje rollen i laget med tung, fotballfaglig kompetanse og full kontroll på lokalfotballen.

Han kjenner spillere, trenere, formasjoner og taktikker. Sammen har de jobbet knallhardt i to år, og mandag ble det hele kronet med opprykk etter 1-5-seier mot Viking 2.

Treningsfeltet er frisonen

– Det har vært kjekt. jeg har vært i toppen med Brodd før, men vi har aldri holdt distansen ut. I Sola har vi vært stabile, vi har en god treningskultur, folk kommer på trening og gir alt. Det er veldig kjekt å gå hjemmefra og komme på trening. Jeg gleder meg rett og slett til hver trening, fortalte Cleveland til Solabladet etter seieren mot VBK.

Selv har han hatt flere sesonger i Stavanger-klubben Brodd. Før det har han også vært spiller, talentfull til og med i sin ungdom.

Fortsatt har han venner som spiller i lokalfotballen og han stortrives i miljøet. Derfor var han ikke vond å be da tilbudet om å bidra i Sola kom på banen.

Ville utvikle seg

– Jeg ga meg i Brodd da jeg følte jeg ikke klarte å utvikle meg noe særlig som trener der. Jeg hadde hatt et par samtaler med Johan Selvig som ringte meg igjen for å sjekke status. Så hadde jeg møte med Ross og nå er jeg her.

Han husker møtet som det var i går. Første gang de satt seg ned for å prate var på Hinna Bistro over en flaske Farris.

– Vi var på bølgelengde fra første sekund. Han spurte meg rett ut hvordan jeg ville ha det på banen og vi fant fort ut at vi hadde de samme visjonene.

Snakker sammen hver dag

«Sammen er vi dynamitt» heter det. Og det har virkelig trioen i Sola vist seg å være. Fasiten med tre kamper igjen av sesongen viser 16 seiere, fem uavgjorte og to tap.

Seiersscenene på treningsbanen i Jåttåvågen var enorme, så også feiringen i garderoben inne på Viking stadion etterpå.

Sola ble det andre laget på tre dager som feiret seriegull i garderoben. Guttene var nedsprutet i champagne og festen fortsatte utover kvelden.

Samholdet mellom spillere og trenere har vært solid siden de startet jakten på suksess i 2012. Forholdet trenerteamet mellom har også blitt meget spesielt etter hvert.

Stålsetter seg for 2. divisjon

– Ross ringer meg hver dag. Rundt klokken åtte hver morgen er han på tråden. Da skal vi begge levere i barnehagen og vi snakker frem til vi parkerer og skal inn i barnehagen for å levere barna. Kommunikasjonen oss mellom er veldig bra.

De har en klar plan på hvem som gjør hva og hvem som har ansvar for hva. De har full kontroll på alt som skjer i 3. divisjon avdeling 6.

Forarbeidet til en sesong i 2. divisjon har også startet, for Ross er stadig innom og ser gamleklubben Vidar i 2. divisjon.

– Ross og jeg har sett mye kamper i år i 3. divisjon. Vi har god kontroll på lagene og vet hvordan de spiller, formasjonene de bruker og hvilke spillertyper de har. Så er det mye analysearbeid. Jeg skriver e-post til Ross med analyse og informasjon av lagene vi møter.

Vil stabilisere Sola i 2. divisjon

Alt arbeidet har betalt seg. Sola ble på mange måter historiske da de rykket opp til 2. divisjon.

Ikke siden 90-tallet har Sola vært så høyt oppe før. Ross fortalte til Solabladet tidligere i år hva som var hans visjon for laget.

– Jeg gir meg ikke i klubben før vi har stabilisert Sola i 2. divisjon. Det er det jeg har sagt til klubben at jeg ønsker å gjøre, og det er det som er målet mitt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!