Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Det blir seier

– Det blir seier

Mats Økland Jellestad er aldri en god mann å kontrollere på dødballer og kan fort bli en farlig mann da Havørn og Havdur møtes første seriekamp. Selv tror han Havørn er det bedre laget og at Tananger-guttene kommer til å stikke av med seieren. FOTO: Charlotte Mæland

Mats Økland Jellestad tror Havørn vil få det tøft mot Havdur, men lover at laget er klare til lokaloppgjøret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2015 kl 21:35

FOTBALL: Som Havdur spilte også Havørn lokaloppgjør i 2013, da mot Våganes i 5. divisjon. Nå har laget begynt å få sving på ­sakene i 4. divisjon og skal få bryne seg på Havdur, som har ligget ­stabilt i 4. divisjon de siste fem siste årene. Likevel tror Mats Økland ­Jellestad at Havørn kan komme seirende ut av oppgjøret.

– Vi vet lite eller ingenting om dem, men jeg tror ikke de er så mye bedre enn det Våganes var da vi møtte dem. Vi skal ­derimot ikke ta lett på kampen, men det blir nok seier til oss, forteller ­Jellestad.

Null seiere til lagene

At Havdur ikke har vunnet en treningskamp enda bruker han lite tid å tenke på.

– Vi har ikke akkurat vunnet så mye mer enn Havdur, men for vår del begynner ting å se mye bedre ut. Vi ser fremgang fra kamp til kamp, spesielt det defensive. Nå har vi heldigvis fått Larsi tilbake igjen og får vi Sander i form så har vi litt mer spisser på plass.

Skadesituasjonen til Havørn har nemlig vært et problem i ­oppkjøringen. Så og si samtlige spisser i Havørn-troppen har vært ute med skader og fortsatt er det usikkert om og når Ole André Myklebust og Espen Hjelm er tilbake på banen.

– Det er litt frustrerende for oss som er her hver eneste ­trening at det er så mange ute med skade. Vi har en ­grunnstamme som er her hver eneste trening og vi ­opplever at det er få på trening og at det er forskjellige som er på ­trening. Det skaper lite ­kontinuitet i laget og det blir mye blanding, lite samhandling.

God rutine på laget

Det kan bli fort bli forskjellen på seier og tap i serieåpningen.

– Det kan jo ha noe å si for første seriekamp. Men igjen så begynner folk å komme tilbake og mange av dem som ­begynner å bli klare nå er spillere med erfaring, spillere som spilte i 4. divisjon i fjor, så det ser bra ut.

Havørn består av en god miks unge og eldre spillere, spillere som har spilt alt fra 2. divisjon til 5. divisjon og derfor er ikke Jellestad i tvil om hvem som bør være det beste laget.

– På papiret skal vi være bedre enn Havdur. Men vi må ikke glemme bortekampen mot ­Våganes for to år siden. De la seg lavt, kjørte på med kontringer og tok og tok oss litt på senga. Det er en slik type kamp jeg tror det blir mot Havdur også, at de legger seg bakpå for å satse på kontringer.

Må score

Havørn på sin side ønsker å ­fortsette det spillet de har ­innøvd de to siste sesongene. I ­oppkjøringen har ­formasjonen variert fra kamp til kamp, ­omgang til omgang, men Kent Smith har lovet at Havørn ikke skal være feige på hjemmebane. Men for at Havørn skal fortsette sitt ­forrykende angrepsspill må ­spissene begynne å prestere.

– Vi skal kjøre på med det vi kan, så klarer vi forhåpentligvis å være litt mer effektive enn det vi har vært i treningskampene. Det er det siste lille som ­mangler, og det har vært utrolig dårlig foran mål.

Etter nedrykket i 2012 var det lite som stoppet Havørn fra å rykke rett opp til 4. ­divisjon igjen foran 2014-sesongen. De gjorde comeback med en 4. plass og kommer ikke til å ­justere ­målsettingen denne sesongen.

Håper på god stemning

Med samtlige spillere friske og raske bør Havørn klare en topp fem plassering. Men da må­ ­Havdur slås i to kamper.

Jellestad har selv vært med å spille mot Havdur, men da på ­juniornivå. Etter han ble senior har han aldri spilt mot ­Havdur. Ettersom det er første gang ­lagene møtes på flere tiår håper han på godt oppmøte til kampen.

– Vi håper så klart det ­kommer mye folk på kampen. Vi har ­flyttet den fra fredag til lørdags ­formiddag for å få mest mulig folk på plass slik at vi kan lage en god ramme rundt kampen. Jeg håper det blir veldig bra.

Les også:

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!