Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola møter Vidar i første runde i NM

- Det blir spesielt

- Det blir spesielt

Solas Aleksander Idland har spilt for Vidar i en årrekke. Onsdag står han på motsatt banehalvdel mot sine gamle lagkamerater i cupens første runde. FOTO: Mats Haugland

Onsdag ettermiddag barker rivalene Sola og Vidar sammen i kampen om videre avansement i NM.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2016 kl 09:29

FOTBALL: Solas nye høyreback, Aleksander Idland, meldte overgang fra nettopp Vidar før årets sesong. Han har tilbragt sju sesonger i Lassa-klubbens ildrøde drakt, og tror det blir rart nå å stå på motsatt banehalvdel.

– Det blir et spesielt møte. Jeg spilte mot dem i vinterens treningskamp, og det var godt å få det unnagjort. Nå er det derimot mer alvor. Det blir veldig spennende, sier Idland.

– Jeg tror det blir en jevnspilt kamp mellom to defensivt solide lag. Det blir nok en hard og tett match, legger han til.

– Cup er cup

Oppgjøret mot Vidar blir ikke bare spesielt for Idland. Solas Vetle Hellestø har Vidar-trener Gaute Johannesen som lærer på Wang. Han håper at han slipper å komme på skolen med et tap i sekken på torsdag.

– Cup er cup, og alt kan skje. Det blir et kjekt lokaloppgjør. Det blir spesielt å møte Gaute i kamp, men vi går selvfølgelig for seier, sier Hellestø.

Også Solas spillende assistenttrener, Tom Erik Maldal, har tidligere spilt for Vidar.

– Det blir en krig og en annerledes kamp enn mot Frigg i serien. Kampene mot Vidar er som regel jevne bataljer, og jeg tror ikke denne kampen blir et unntak, sier han.

Se bildet større

Midtbanegeneral Tom Erik Maldal prøver å sende Vegard Meling Nesse alene med keeper under lørdagens serieåpning mot Frigg. Nå gleder han seg til å møte gamle lagkamerater på hjemmebane. FOTO: Mats Haugland

Tredje året på rad?

Sola har kommet til andre runde i NM to år på rad. I 2014 ble Sandnes Ulf slått 1-0 hjemme i første runde, før det ble full stopp etter 1-7 mot Viking i den neste runden.

I fjor ble Egersunds IK slått 2-0 på bortebane, mens Bryne ventet i andre runde. Her ble det et surt 1-2 tap på Sola stadion.

– Vi har kommet til andre runde to år på rad, og går for det samme igjen i år, sier Maldal.

– Vi går for seier, og det kommer vi til å gjøre i hver kamp i år. Vi har en bra tropp å ta av, og må drive rullering i et tøft kampprogram med tre kamper på åtte dager, sier Sola-trener Asle Andersen.

– Mitt tips er 1-0 til Sola, avslutter Idland.

Andreas W. Holst og Vetle Myhre er uaktuelle til onsdagens oppgjør, mens Vetle Tønne Estensen er usikker. Alle tre sliter med skader.

Kampstart er klokken 18 på Sola stadion.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!