Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - EIK 0-3

– Det er god natt

– Det er god natt

Sola-spillerne var ikke fornøyde etter at Kim Robert Nyborg dundret inn kveldens første scoring, ei heller etter at 3-0-tapet var et faktum. FOTO: Charlotte Mæland

Tre baklengs etter personlige feil ble utslagsgivende for Sola da de tapte mot EIK fredags kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2015 kl 00:29

FOTBALL: – Det er irriterende, for vi ligger bare under 2-0 til pause go så kommer vi ut i andre omgang, føler at vi kjører det og fortjener 2-1, men så kommer det et innlegg og de scorer sitt tredje mål og da er det god natt, oppsummerer kaptein, Vegard Maldal.

EIK slo til fra start da de gjestet Sola, og trykket hjemmelaget langt ned i perioder. Bare etter seks minutter viste Lars Øvernes seg frem da han reddet en heading på strek til stor protest fra EIK-spillerne som mente ballen var inne.

Tigrene fortsatte å trykke på, men Sola var tålmodige og prøvde å ta de overgangene de fikk. EIK på sin side var derimot flinke til å stoppe både Abdi Huka og Niklas Sandberg de gangene de prøvde å bryte frem over.

Personlige feil avgjorde

Etter halvspilt første omgang skulle derimot EIK få lønn for strevet. Sola klarerte en ball ut på tuppen av boksen, og der stod Kim Robert Nyborg som klinket til med et fantastisk skudd, utagbart for Øvernes i Sola-buret.

Sola prøvde å spille seg inn i kampen igjen, og Sandberg hadde et skudd som gikk like utenfor. Sola-supporterne mente også at målscorer, Nyborg, burde blitt utvist da han taklet Olav Magnus Eik Espedal bakfra, men dommer foretok seg ingenting i situasjonen.

Årets sesong har vært mye preget av personlige feil for Sola, og i flere kamper har ikke laget vært på fra start. Dette gjaldt også mot EIK. I første omgang slurvet laget med pasningene, noe som ga EIK rom til å komme til flere sjanser.

En av de verste tabbene stod Øvernes for da han hadde lurt unna Kenneth Grande og da han skulle slå ballen mot midtbanespillerne sine ente ballen opp hos Sverre Larshus Larsen som enkelt kunne bredside ballen i mål tre minutter før pause.

Sola best ut i andre

Etter hvilen virket Sola mer sultne, mer på hugget, enn EIK. Bare minuttene inn i den andre omgangen kom Abdi Huka til en gedigen sjanse, men skuddet hans traff tverrligger og ble videre klarert. Sola hade en veldig god periode, men så kom EIK på en overgang, ballen ble lagt inn og igjen var Nyborg på ferde da han puttet sitt andre for kvelden.

Sola prøvde å hente seg inn og hadde et par perioder der de prøvde å utfordre EIK. Steffen Bøifot stod også for en god sjanse da han siktet seg inn mot krysset, men en god Igor Spiridonov strakte seg så lang han var og fikk avverget scoring.

Unggutten Aksel Kloster fikk være med å avslutte kampen for Sola, og gjorde det han kunne for å bidra offensivt. Men hverken han eller Olav Magnus Eik Espedal klarte å presse ballen i mål, og da også Sindre Brasetvik ble utvist var kampen kjørt for Solas del.

– Vi blir ikke rundspilt

– De scorer på de tre sjansene de får. Det er et godt lag vi spiller mot, for all del, men en blir forbanna, sier Maldal.

Han er tydelig på at laget står for alt for mange personlige feil.

– Vi har slitt med personlige feil hele sesongen, alt for mange personlige feil, som igjen skaper problemer for oss. Vi begynner ofte kamper det vi kommer under med to eller tre mål før vi starter kampen.

Han synes derimot ikke Sola gjorde en dårlig opptreden på eget gress.

– Generelt sett spiller vi ikke en dårlig kamp, vi blir ikke rundspilt av EIK. Som sagt er det et bra lag og de setter sjansene, noe vi ikke gjør, og da vinner du og fotballkamper.

Sola - EIK

0-3 (0-2)

2. divisjon avdeling 3
Sola stadion
Fredag 2. oktober

Mål: 0-1 Kim Robert Nyborg (21.), 0-2 Sverre Larshus Larsen (42.), 0-3 Nyborg (52.)

Startoppstilling Sola: Lars Øvernes - Harald Vindenes, Vegard Maldal, Sindre Brasetvik, Ådne Helland Vevatne (Steffen Dahl Bøifot, 46.) - Niklas Sandberg, Tom Erik Maldal, Simen Melhus, Fabian Calderon (Jefferson Lindall, 46.), Olav Magnus Eik Espedal - Abdirizak Adhi Huka (Aksel Kloster, 70.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!