Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Skrim 26-22

– Det er som tatt ut av en eventyrbok

– Det er som tatt ut av en eventyrbok

Tonje Nøstvold gjorde det hun skulle da hun gjorde sitt comeback i Sola-trøya. FOTO: Charlotte Mæland

Det var ikke vanskelig å se at Sola var preget av å få Tonje Nøstvold tilbake, for foruten en liten dupp mot slutten av første omgang storspilte Sola. Og i hovedrollen var comeback-dronningenen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2016 kl 22:33

HÅNDBALL: Sola så ut til å ha bestemt seg for at bare seier og to poeng var godt nok hjemme mot Skrim, for etter fem minutter hadde Kimberley Bleivik reddet tre av tre skudd og Sola var i føringen med 3-0.

Midt i det hele stod Tonje Nøstvold. Hundvåg-jenta er endelig tilbake i Sola, og hun fikk styre mye av spillet på banen da Sola vant 26-22.

– Det skulle bare bli sånn, slike ting som det har jeg sansen for det. Det viser litt av sportens sjarm og er nesten skrevet ut fra en eventyrbok, sier trener, Knut Ove Joa.

I starten av kampen var det nemlig bare et lag på banen. Sola så selvsikre ut, og scoret på så og si hver sjanse de spilte seg til. Men da det var spilt rundt 20 minutter begynte Skrim å ta noe inn på den store ledelsen til Sola. For mens Sola lå foran med syv mål en periode lå de bare foran med to mål til pause.

Holta og Nøstvold i skuddform

Andre omgang ble noe ulik den første, uten at det bekymrer Joa noe særlig. For han fikk se laget holde Skrim med et, to og tre mål bak seg til det gjenstod fem minutt. Selv om det ble noe spennende en periode i andre omgang, var det aldri noen tvil om hvem som skulle gå seirende ut av kampen.

Med både Nøstvold (9) og Malin Holta (7) i storslag stod de to alene for 16 av 26 mål for Sola, og begge tok ansvar da det buttet litt mot. Nøstvold på sin side håper Sola klarer å holde på de gode periodene enda lengre, spesielt i møte med de større kanonene i serien.

– Vi roter litt i dag, men det er en kort periode, men det er dyrebare perioder. Vi kan ikke gjøre det mot Byåsen, for da går det skikkelig galt.

Selv om mye handlet om Nøstvold denne kampen, var Joa opptatt av at flere skulle få skryt. Bleivik, som reddet flere straffer og stod som en mur, ble trukket frem, så også Holta og kantene, Silje Stangeland og Anne Christine Lode. Alt i alt var treneren godt fornøyd med laginnsatsen, og den håper han laget tar med seg videre til onsdagens kamp.

– Viktigste er at vi vinner

For Sola står med «bare» seks poeng i årets Grundigliga etter seier mot Nordstrand, Molde og nå Skrim. Onsdag venter Nøstvolds gamleklubb, Byåsen, og selv om hun sier de ikke reiser opp med forventning om å vinne er hun glad for at laget kan reise til Trondheim med to poeng mot Skrim.

– Det er kjempeviktig å starte med to poeng etter denne pausen istedenfor å vite at du må ta igjen enda to poeng, sier Nøstvold.

Også Joa på peker at to poeng var viktig i dag, men han bryr seg lite om at jentene ikke presterte hundre prosent kampen gjennom.

– Jeg er ikke så opptatt av det som skjer mot slutten av første omgang. Vi har vært uten kamp siden midten av november, fått inn nye spillere og dette er kanskje en av de viktigste kampene for året, det var på hjemmebane, og at vi da står som vinnere er alt i alt det viktigste. Vi skal jobbe med det som ikke er bra, men det viktigste er at vi står som vinnere når fløyten går.

Sola - Skrim

Grundigligaen
Søndag 3. januar
Åsenhallen

Toppscorer: Tonje Nøstvold, 9

Målscorere Sola: Malin Holta, 7, Anne Christine Lode, 3, Silje Stangeland, 2, Sherin Obaidli, 2, Marianne Klepp Andersen, 1, Oda Aasheim, 1, Sunniva Selland, 1.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!