Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Odda-Sola 2-2

- Det var en parodi

- Det var en parodi

Sola-trener Maurice Ross var oppgitt over dommerne i kampen mot Odda. Her fra en kamp tidligere i sesongen. FOTO: Mats Haugland

Solas trenerteam var ikke fornøyde med dommernes innsats da bortelaget kom tilbake to ganger med én mann mindre på banen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2015 kl 13:03

FOTBALL: - Kampen var en parodi. Dommeren hadde flere uforståelige avgjørelser. I tillegg måtte den ene linjedommeren gi seg 20 minutter ut i kampen på grunn av omgangssyken. Han ble heller ikke erstattet, sier Solas spillende assistent-trener Tom Erik Maldal etter kampen.

Som flere ganger før denne sesongen havnet Sola bakpå helt i starten av kampen. Allerede etter tre minutter satte nemlig hjemmelagets Andreas Meling inn 1-0 for tabelljumbo Odda. Sola jaktet utligning, men fikk vanskelige arbeidsforhold da Simen Melhus ble utvist like før pause.

Sjokkert Ross

- Det var et feilaktig rødt kort, og jeg er sjokkert over dagens dommere. Vi driver toppfotball, og dommerstandarden er for dårlig. Hvis en spiller gjør en dårlig kamp så får det konsekvenser, men dommerne får dømme helg etter helg uansett prestasjon. På grunn av dette trenger de aldri å forbedre seg, og derfor blir aldri standarden bedre, sier Sola-trener Maurice Ross oppgitt.

Også Ross ble bortvist like etter pause, for andre gang, mot Odda denne sesongen.

- Jeg reagerte på dommeren fordi han ikke blåste da en spiller lå nede med hodeskade, sier han.

På grunn av utvisningen på Melhus gjorde Sola to bytter, og spilte 4-4-1 i andreomgang. Selv om bortelaget manglet fire spillere fra startelleveren i forrige hjemmekamp mot Egersund, viste de styrke utover kampen. Etter 58 minutter satte innbytter Tord Næss Haga inn sitt første Sola-mål for sesongen, og dermed var 1-1 et faktum. Et kvarter før slutt scoret hjemmelaget på ny, og dermed så det mørkt ut for de gulkledde fra Sola. Men gjestene gav seg ikke, og fikk straffe minuttet før slutt. Den satte Tom Erik Maldal i mål, og dermed endte det med poengdeling.

Viste god moral

- Vi viser god moral når vi kommer tilbake to ganger med én mann mindre på banen. Selv om vi møter mye motgang i løpet av kampen, kjemper vi oss tilbake, og det er veldig positivt, sier Maldal.

Også Ross var fornøyd med spillerne sine.

- Vi kontrollerer kampen med én mann mindre, og alle spillerne fortjener honnør for innsatsen. Det var et fortjent poeng, og kanskje hadde vi fortjent seieren. Vi ble snytt for straffe på overtid i tillegg, sier han etter kampen.

Går for seier

Neste lørdag er det ny kamp for Sola-guttene. Da møter de nedrykkstruede Fyllingsdalen på hjemmebane. Etter tre kamper på rad uten seier, mener både Maldal og Ross at det er på tide med en trepoenger.

- Hjemme mot Fyllingsdalen går vi helt klart for seier, sier Ross.

- Vi vil avslutte sesongen med stil, og vi går for seier i de to siste kampene. Vi vil havne så høyt som mulig på tabellen, og vinner vi de to siste havner vi nok på 5. plass. Det vil være en bra plassering med tanke på at lagene rundt oss på tabellen hadde forventninger om å kjempe om opprykk, legger Maldal til.

Nøkkelord

Odda-Sola

2-2 (1-0)

2. divisjon
Odda stadion
Søndag 11. oktober

Mål: 1-0 Andreas R. Meling (3.), 1-1 Tord Næss Haga (58.), 2-1 Eivind Saghaug (76.), 2-2 Tom Erik Maldal (89.)

Gule kort: Odda: Andreas R. Meling, Svein H. Haugen og Ørjan Børve. Sola: Tord Næss Haga, Fabian A. Calderon, Vetle Hellestø og Tom Erik Maldal.

Rødt kort: Sola: Simen Melhus (45.)

Startoppstilling Sola: Lars Øvernes - Ådne Helland Vevatne, Tom Erik Maldal, Steffen Dahl Bøifot, Kittinan Kaeophu - Fabian Alonso Calderon, Jefferson Lindall (Vetle Hellestø, 46.), Niklas Sandberg, Simen Melhus - Lars Thomas Hummervoll (Tord Næss Haga, 46.), Simen Berntsen (Abdi Huka, 78.)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!