Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Dette svir

– Dette svir

Asle Andersen og Sola var langt fra fornøyde med resultatet mot Lørenskog. FOTO: Charlotte Mæland

Sola kollapset totalt på Østlandet og tapte 4-0 mot Lørenskog.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: – Jeg har vært med på mange fotballkamper som spiller og trener, men at vi skifte så totalt karakter som det vi gjør i dag er spesielt. Det har jeg aldri opplevd før, forteller Solas trener, Asle Andersen.

Sola startet kampen best og hadde alle muligheter til å gå opp i føringen da Vetle Myhre ble felt alene med keeper. Andersen er klar på at han mener det skulle vært et rødt kort i situasjonen, men det skjedde ikke. Ei heller klarte Myhre å score på straffe, og da Lørenskog brukte anledning til å løpe rett i kontra fikk Sola en kalddusj og 1-0 i fleisen.

Men Sola holdt motet oppe og kjørte på for å få utligningen. Lenge holdt de ut, men så kom 2-0 og da raknet det totalt for gultrøyene.

– Unødvendig å kollapse

– Det skal være unødvendig å kollapse etter noe slik. Vi må tåle å komme under 2-0 og kunne holde det oppe, men i dag fremstår vi uten moral og karakter, vi mister strukturen vår, backer unna i dueller og flytter ikke bena fort nok. Det er ikke bra, sier en ganske skuffet trener.

Lørenskog la på til både 3-0 og 4-0 før dommer blåste av kampen, og i etterkant var det flere skuffede Sola-spillere i garderoben.

– Dette svir, det så jeg på guttene også. Men det positive er at vi vil få en revansjesugen gjeng som er klare for å ta i mot Vålerenga 2 i neste runde.

Skal få frem krigere

Steffen Bøifot ble ikke klar til kampen mot Lørenskog, Harald Vindenes er ute på ubestemt tid og Sander Schaathun Grelland måtte gi seg til pause. Vegard Maldal fikk sitt tredje gule kort og må dermed stå over mot Vålerenga 2. Med bare Aleksander Idland og Eirik Bjørnø hundre prosent av sine bakspillere står Andersen ovenfor et stort problem defensivt. Men da var det godt å se en unggutt stå frem.

– Ronnel kommer inn i dag på venstre back og storspiller. Han hadde glød, kom på løp, skapte muligheter og rett og slett sprudlet. Det var utrolig kjekt å se på.

Videre mener Andersen det blir viktig å bare glemme kampen mot Lørenskog og begynne å konsentrere seg om Vålerenga. Derfor blir det en grytidlig trening søndag før Andersen skal piske frem toppmotiverte spillere til neste helg.

– Vi skal lære av dette, ta samling i bunn og få guttene til å stå frem i neste kamp. Mot Vålerenga skal vi ha elleve krigere på banen, krigere som vil gjøre jobben slik at vi kan gå av banen med seier.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!