Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Nest-Sotra 0-3

Dødballer felte Sola mot serielederne

Dødballer felte Sola mot serielederne

Serieleder Nest-Sotra ble for tøffe for Sola og Stian Michalsen. FOTO: Mats Haugland

Sola var helt på høyde med serieleder Nest-Sotra de første 70 minuttene, men to enkle dødballmål imot ødela for hjemmelaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2016 kl 12:40

FOTBALL: Sola gikk ut i hundre og presset serielederne fra Sotra høyt allerede fra starten av. Etter ti minutter ble Stian Michalsen spilt fri på høyrevingen. Han danset forbi bortelagets venstreback og slo inn hardt langs bakken foran keeper. Der hadde Fabian Calderon skjært inn fra motsatt kant. Den våte gressmatta gjorde at Calderon fikk et sleivtreff på ballen, og den stusset videre til utspark fra keeper.

Etter et høyt Sola-press det første kvarteret, kom Nest-Sotra mer og mer med i kampen. Men bortelaget, med grønne kamuflasjedrakter, slet med å trenge gjennom et kompakt Sola-forsvar. De få sjansene bortelaget skapte, skapte de på skudd fra distanse og dødballer. Begge lagene manglet presisjon og timing på siste tredjedel, og dermed stod det 0-0 til pause etter en jevnspilt førsteomgang.

— Vi var fullt på høyde de første 70 minuttene, og i starten av andre omgang hadde vi noen store muligheter til å ta ledelsen. Vi fikk flere brudd i gunstige posisjoner, men vi manglet nøyaktighet og timing i det offensive spillet. All honnør til guttene for de første 70 minuttene, for vi møter et veldig bra lag i dag, sier Sola-trener Asle Andersen til Solabladet.

Se bildet større

Sola åpnet bra, og gikk rett i strupen på motstanderne. Her prøver Solas Tom Erik Maldal seg på et skudd fra langt hold tidlig i kampen. FOTO: Mats Haugland

To enkle mål imot

Sola gikk ut i hundre også i andre omgang, og allerede to minutter etter sidebyttet kom Vetle Myhre til en gigasjanse. Spissen dro seg forbi en midstopper og avsluttet hardt og høyt i nærmeste hjørne. Kun en kjemperedning fra bortelagets sisteskanse, Øystein Øvretveit, hindret Sola i å gå opp i ledelsen.

Helt frem til det var spilt 71 minutter var Sola jevngode med Nest-Sotra, men så raknet det fullstendig. Etter mye klabb og babb på et hjørnespark, landet nedfallsfrukten til slutt hos bortelagets Kristoffer Zachariassen, som enkelt kunne kline ballen i mål fra kloss hold. Kun fem minutter senere scoret bortelaget på et nytt hjørnespark, og dermed viste resultattavla 0-2.

— Vi har vært bunnsolide på dødballer i hele år, men fikk to kjappe i trynet i dag. Det er skuffende, for dødballer er noe det skal være lett å gjøre noe med. Vi burde gjort ting litt annerledes på hjørnesparkene i dag, for vi så hvor farlige de var, sier midtstopper Harald Vindenes etter kampslutt.

Se bildet større

Vetle Myhre har scoret fire mål så langt i sesongen, men det ble bare nesten i lørdagens kamp mot Nest-Sotra. FOTO: Mats Haugland

— Handler om stolthet

I stedet for at Sola kom med en skikkelig sluttspurt for å få en redusering, tok Nest-Sotra fullstendig over banespillet. 0-3 kom fem minutter før slutt, da bortelagets Kittiphong Pluemjai ble spilt alene med keeper. Han kunne enkelt runde Sola-keeper Lars Øvernes, før han sikkert satte ballen i det åpne buret.

— Mot slutten raknet vi, og de kunne fort ha vunnet mer, for de har flere store sjanser i slutten. Det handler litt om stolthet, og det å gi alt helt til dommeren blåser i fløyta. De siste 20 minuttene er vi selvfølgelig ikke fornøyde med, sier Andersen.

— Vi kunne ha tatt poeng i denne kampen, og jeg føler at resultatet lyver litt. Vi var jevngode i 60-70 minutter, og startet best i andre omgang. Vi fikk et slag i trynet og falt litt for mye nedpå da Nest-Sotra gikk opp i ledelsen. Vi knakk sammen, og det er utrolig bittert. Hadde vi fått en redusering, hadde det plutselig vært kamp igjen. Det handler om å stå opp og vise litt stolthet, selv om vi havner under, poengterer Vindenes.

Ny, tøff kamp

Neste kamp for Sola er borte mot Florø neste søndag. Der venter en lang tur og en knalltøff kamp, mot laget som i skrivende stund ligger på 2. plass på tabellen.

— Vi reiser med en tynn tropp for å spare penger. Det blir en tøff kamp, men vi skal jobbe hardt for å reise oss og få en god opplevelse, sier Andersen.

Også Vindenes er innstilt på å få med seg noe fra neste seriekamp.

— Det blir en helt åpen match. Vi får reise opp der og prøve å få med oss tre poeng i bagasjen.

Nøkkelord

Sola - Nest-Sotra

0-3 (0-0)

PostNord-ligaen avd. 3
Sola stadion, 100 tilskuere
Lørdag 27. mai

Mål:0-1 Kristoffer Zachariassen (71.), 0-2 Mats Walberg (76.), 0-3 Kittiphong Pluemjai (85.)

Startoppstilling: Lars Øvernes - Aleksander Idland, Harald Vindenes, Vegard Maldal, Steffen Bøifot - Stian Michalsen, Tom Erik Maldal (Håvard Meinseth, 83.), Vetle Tønne, Fabian Calderon - Geir Dahle Høyland (Kristoffer Rasmussen, 56.) - Vetle Myhre

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!