Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vålerenga 2 - Sola 2-1

Drømmemål til ingen nytte - Sola gikk på sitt sjette strake bortetap

Drømmemål til ingen nytte - Sola gikk på sitt sjette strake bortetap

Vetle Tønne og Sola gjorde et hederlig forsøk mot et sterkt Vålerenga 2-lag, men det holdt ikke til poeng. Her fra en hjemmekamp tidligere i år. FOTO: Mats Haugland

Sola gjorde en hederlig innsats, men kom til kort borte mot et meget sterkt Vålerenga-lag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2016 kl 00:00

FOTBALL: Sola startet kampen best med en gigantsjanse da hurtigtoget Morten Eriksen headet ballen i tverrliggeren etter bare et par minutters spill.

Etter en god Sola-start i Vallhall, sendte derimot Thomas Elsebutangen hjemmelaget i føringen etter åtte minutter.

Drømmemål

Men det tok ikke lang tid før Sola svarte. Kun fem minutter senere leverte nemlig Eriksen et utligningsmål det virkelig luktet svidd av.

– Det var en helt fantastisk scoring. Ballen spratt ut i farlig rom etter en dødball, og der stod Eriksen. Han bare klinet til på volley, og ballen suste opp i vinkelen. Dette gav hele laget ny giv, forteller Sola-trener Tom Erik Maldal til Solabladet på telefon fra Oslo.

Første omgang var jevn og Sola-spillerne la ned et solid antall kilometer.

Vålerenga var farlige på sin venstreside, og her doblet de på kant sju minutter før pause. Henning Tønsberg Andresen gjorde ingen feil alene med Solas burvokter Lars Øvernes, og sendte nok en gang hjemmelaget opp i føringen. 2-1 stod seg til pause.

– Vi skaper en god del sjanser i 1. omgang og slipper Vålerenga lite til. Totalt sett ville det ha vært rettferdig om det stod uavgjort til pause, sier Maldal.

– Vi kom godt igang, men vi slipper som vanlig inn for enkle mål. Vi gjorde en brukbar 1. omgang, sier Sola-forsvarer Eirik Bjørnø til Solabladet.

Sluttspurt uten uttelling

I andre omgang hadde hjemmelaget mye ball, og Sola ble løpende mye imellom. Vålerenga klarte ikke å omsette ballinnehavet i scoringer, og Sola satte inn en skikkelig sluttspurt for å få inn en utligning.

– Vi ble kjørt og lånte ballen lite de første 35 minuttene av 2. omgang, men klarte å sette inn en skikkelig sluttspurt. De siste ti minuttene løftet vi ballen lengre og spilte mer direkte. Vi hadde godt trykk i boks og fikk flere dødballer. Det var rett før vi snek med oss ett poeng, men det ville seg ikke, forklarer Maldal.

Dermed påførte Vålerenga gultrøyene for sitt sjette strake bortetap i seriesammenheng. Det hører med til historien at hjemmelaget stilte et sterkt lag - med blant andre Herman Stengel, Niklas Castro, Simon Larsen og Andreas Emil Nedrebø fra start.

– Vi møter et godt lag, og alt i alt var det en fortjent hjemmeseier. Selv om vi taper, så må vi ta med oss det positive. Vi framsto som et godt fotballag og jobber knallhardt mot et lag som vanligvis bøtter inn mål på hjemmebane, sier Maldal.

Vil stikke kjepper i Vidar-hjulet

Solas neste kamp er fredag 9. september hjemme mot Vidar. Der håper laget å reise kjerringa i et lokaloppgjør hvor mye prestisje står på spill.

– De to lokaloppgjørene mot Vidar og Egersund er de kampene som henger høyest av de sju resterende kampene. Vi har vært gode hjemme, og spillerne har respondert bra de siste 4-5 kampene. Vi håper på å slå tilbake neste kamp, sier Maldal.

Selv om Sola ligger ganske håpløst til nest nederst på tabellen, med hele 16 poeng opp til trygg grunn, håper Bjørnø at Sola skal ødelegge for et Vidar-lag som kjemper med nebb og klør for å beholde plassen i 2. divisjon.

– Den kampen er et av sesongens store høydepunkt. Ingenting hadde vært deiligere enn å få stikke kjepper i Vidar-hjulet, avslutter Bjørnø.

Vålerenga 2 - Sola 2-1 (2-1)

Vallhall, 103 tilskuere

Mål: 1-0 Thomas Elsebutangen (8.), 1-1 Morten Eriksen (13.), 2-1 Henning Tønsberg Andresen (38.)

Dommer: Shervin Heydary, Ridabu IL.

Gule kort: Aron Dønnum, Ernest Agyiri og Simon A. Larsen, Vålerenga 2. Steffen Bøifot, Sola.

Lagoppstilling Sola (4-4-2): Lars Øvernes - Steffen Bøifot, Vegard Maldal, Harald Vindenes, Eirik Bjørnø - Aleksander Idland (Ronnel Mathiassen, 72.), Vetle Tønne, Andreas Rosnes (Andreas W. Holst, 81.), Vegard Meling Nesse (Håvard Meinseth, 80.)- Morten Eriksen, Geir Dahle Høyland

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!