Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Durer mot opprykk

Durer mot opprykk

Alle lagene som har møtt Havdur denne sesongen har møtt veggen. Tjelta-laget har nemlig vært bunnsolide defensivt. FOTO: Mats Haugland

Havdur har gjort rent bord så langt i årets sesong. Etter søndagens seier over Havørn 2 begynner troppen å få troen på et småsensasjonelt opprykk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2015 kl 16:33

HÅNDBALL: Havdurs kvinnelag har startet sesongen på best mulig vis. Etter søndagens seier over Havørns rekruttlag, troner de alene på toppen av tabellen. Havdur står med seks seire av seks mulige, og den gode starten har gjort at både trener og spillere øyner håp om opprykk.

– Selvfølgelig har vi troen på opprykk. Vi må ha et mål å strekke oss etter, og nå ser vi at vi har sjansen, sier Guro Vestly, som har spilt en sentral rolle for Havdur denne sesongen.

– Ja, vi holder ikke på med dette bare for «løye». Nå har vi har hatt en veldig god start. Vi vil rykke opp hvis vi er gode nok, og akkurat nå er vi blant de beste, legger Havdurs trener, Arno Roald Hoch, til.

Se bildet større

Havdurs trener, Arno Roald Hoch, er meget fornøyd med at laget har fått en pangstart på årets sesong. FOTO: Mats Haugland

Over all forventning

Sesongen så langt har gått langt bedre enn forventet for laget fra Tjelta. Før sesongen hadde laget som mål om å havne blant de tre-fire beste, men akkurat nå ligger de alene på toppen av tabellen. Hoch peker på bredden i troppen når han skal forklare hvorfor laget har gjort det så bra til nå.

– De yngste jentene har blitt et år eldre fra i fjor. I tillegg har vi fått inn et par bra spillere. Dette gjør at vi har en utrolig bra bredde, og er derfor ikke så skadeutsatt. Hver kamp har vi mellom åtte og ti målscorere, og dette viser hvor god bredde vi har i troppen, sier han.

Også Vestly mener at laget er bedre forberedt i år enn i fjor.

– Vi brukte fjoråret til å bli bedre kjent med divisjonen. I år stiller vi sterkere, og har forberedt oss godt både psykisk og fysisk. Vi virker rett og slett mer gira, sier 18-åringen.

Ung tropp

I kampen mot Havørn 2 stilte Havdur med en tropp med en gjennomsnittsalder på 21 år. Selv om spillertroppen mangler rutine, mener Hoch at dette kompenseres med andre egenskaper.

– Vi har et ungt lag, men mange av spillerne har spilt sammen helt siden de var små. De er rett og slett en god venninnegjeng. De trives godt sammen og trener godt sammen, og da kommer også resultatene, sier han.

– Stemningen i troppen er super, og vi er veldig fornøyde med starten av sesongen. Vi setter oss små mål for hver kamp, og tar en kamp av gangen, legger Vestly til.

Se bildet større

Guro Vestly har vært en viktig brikke for Havdur denne sesongen. FOTO: Mats Haugland

Vant «kampen om kommunen»

I søndagens lokaloppgjør mot Havørns rekruttlag i Tanangerhallen, viste Havdur at selv om de er unge, så er de gode. De hadde stort tempo i angrepsspillet, stod bra i forsvar og hadde flere flotte angrep. Til pause stod det 10-17 i favør bortelaget.

Havørn 2 kjempet seg bra inn i kampen igjen de første ti minuttene av andre omgang, og det lå an til å bli spenning i kampen. Havdur ville det derimot annerledes, og rykket lengre og lengre fra hjemmelaget mot slutten av kampen. De gulkledde fra Tjelta vant til slutt kampen med sifrene 22-33, og kan derfor kalle seg Sola kommunes beste 5. divisjons-lag.

– Jeg er ganske fornøyd med seieren. I perioder er det veldig bra, og da har vi stor fart i ballen og avslutter angrepene når vi skal. I andre perioder faller vi nedpå litt, og da er vi ikke bedre enn at vi spiller jevnt med Havørn 2, sier Hoch like etter kampslutt.

Havørn 2 - Havdur

22-33 (10-17)

5. divisjon avd. 3
Søndag 1. november
Tanangerhallen

Havørn 2s lag: Anne Cecilie Nordtun, Kristine Stokka (4 mål), Karianne Hagen (2 mål), Ingrid Kartveit, Sølvi Knapstad (1 mål), Hilde Nilsen (4 mål), Une Håland (5 mål), Vilde Sofie Namork (1 mål), Heidi Schanke (5 mål), Ragnhild Klinkenberg, Charlotte Frøyland

Havdurs lag: Beate Byberg Refvem (3 mål), Stine Harveland (1 mål), Marthe Fjelland (3 mål), Anja Kristensen (7 mål), Lena Vigdel (1 mål), Janne Harveland (2 mål), Therese A. Helleland (2 mål), Guro Vestly (7 mål), Caroline Reitan Havsø (3 mål), Anja Fjetland (4 mål), Line Helleland, Kristin Kristensen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!