Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endelig kom seieren for Havdur

Endelig kom seieren for Havdur

Målscorere Simen Berntsen og Håvard Klepp feirer 2-0 målet. FOTO: Endre Leikvoll Vignes

Etter tre kamper på rad uten seier fikk Havdur endelig smake på den etterlengtede 3-poengeren da Tjelta-laget slo Varhaug etter en kontrollert 2-0 seier.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2016 kl 12:37

FOTBALL: De ti første minuttene av kampen var mye frem og tilbake der begge lagene slet med å spille sitt spill og sette sitt preg på kampen. Kvarteret ut i omgangen våkner vertene til liv og begynner å produsere sjanser. Thomas Malde med et innlegg i tverrliggeren etter 17 spilte minutter og bare fem minutter senere kommer målet. Simen Berntsen mottar ballen fra John Arild Folkvord på hjørnet av 16-meteren og setter ballen via tverrligger, stang og i mål. Dermed sto det 1-0 til Havdur.

Dominerer førsteomgang

Tjelta-laget fortsatte å kjøre på og dominerte etterhvert kampen fullstendig. Stolpeskudd, redning på strek og heading til side for mål hindret vertene i å ta 2-0 ledelsen som lå i luften. Varhaug klarte ikke å stå i mot det kolossale presset fra Havdur og etter 40 minutter sto det 2-0. Berntsen får servert et innkast i bakrom og fører ballen ned mot dødlinja før han sender ballen 45 grader ut til Håvard Klepp som setter ballen kontrollert i mål. Et mål tatt rett ut i fra læreboka.

- Vi ble enige i forkant av kampen om å la Varhaug få spille bak, for vi visste at Varhaug var farlige på kontringer. Første ti er veldig rotete, men når vi skrur på og gjør det vi har blitt enige om kommer vi til flere gode sjanser og blir belønnet til slutt, sier assistenttrener Ingve Byberg.

Skulle punktert kampen

I pausen var Havdur blitt enige om å gå ut å punktere kampen. Det ble vanskeligere enn som så. Etter åtte minutter hadde Varhaug en avslutning som gikk rett til side for mål, og like etter blir en heading fra gjestene stoppet etter en god redning fra Roy Skjæveland. På den påfølgende corneren kommer også Varhaug til en heading i tverrliggeren. For Havdur sin del, sto det heldigvis fortsatt 2-0.

Mot slutten av kampen får Havdur flere muligheter til å punktere kampen alene med keeper, men avslutningspresisjonen manglet.

- I pausen ble det fastslått at vi skal gå ut, smelle til og punktere kampen, men føler ikke helt vi klarer det. Vi setter oss selv opp i vanskelige situasjoner. Vi er jo alene med keeper tre ganger og brenner alt, forklarer Maldal.

Ser positivt fremover

Alt i alt var Havdur fornøyde med å ha holdt nullen og gledet seg over seieren. Neste uke står Austrått klare for å ta i mot Havdur på Iglemyr gress. Både kaptein Torolf Byberg og trener Maldal tror at en seier over Austrått neste fredag vil ta Havdur tilbake der dem skal være.

Nøkkelord

Havdur - Varhaug 2-0 (2-0)

4. divisjon
Torsdag 21. april
Tjelta Stadion

Mål for Havdur: Simen Berntsen (23.), Håvard Klepp (40.)

Startoppstilling Havdur: Roy Skjæveland - Oskar Alsaker, Torolf Tanum Byberg, Anbjørn Tronerud, Kim Tjora - Thomas Malde, Mads Kristensen, Odd Edvin Johansen, Håvard Klepp - Jon Arild Folkvord, Simen Berntsen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!