Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Førde 4-1 (2-1)

Endelig kom seieren for Sola

Endelig kom seieren for Sola

Et fornøyd Sola-lag feirer kveldens tredje mål. FOTO: Endre Leikvoll Vignes

Da de to nederste lagene på tabellen møttes til kamp, gikk Sola ut som det seirende laget da de vant 4-1 hjemme mot Førde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.07.2016 kl 19:48

Snaut to uker er gått siden Tom Erik Maldal overtok for Asle Andersen, som valgte å tre av som hovedtrener. Til Sola stadion kom Førde på besøk.

Tidlig ledelse

Et aggressivt Sola-lag sultne på tre poeng gikk ut i hundre mot Førde. Etter bare ett minutt spilt kom hjemmelagets første målsjanse etter heading i stolpen på et corner. Sola var ivrige på en tidlig ledelse og den kom. Etter ni minutter blir en dårlig berøring av Førdes midtstopper plukket opp av Vetle Myhre som sender ballen videre til Geir Dahle Høiland. Spissen gjør ingen feil da han setter ballen til side for keeper og sender Sola i ledelsen.

Sola la seg ikke bakpå på grunn av en tidlig ledelse og jaktet etter kveldens andre mål. Fem minutter senere er 2-0 for vertene et faktum. Vetle Myhre får ballen på høyre side og setter ballen enkelt i mål bak keeper.

Førde jaktet en redusering og sendte etterhvert flere spillere opp i angrep. Av den grunn kommer gjestene til flere store muligheter. Førde får etablert fotballen de ønsker å spille, og når 32 minutter er spilt reduserer gjestene etter fine kombinasjoner. Sola går dermed til pause med en 2-1 ledelse.

Førde bedre ut i andre omgang

Etter hvilen tar det lang tid før noen av lagene klarer å komme til muligheter. Etterhvert stiger også temperaturen på banen, med ordvekslinger mellom både spillere, trenere og dommere. Selv om Førde sto for det meste av spillet etter pause kom de til få store sjanser og slet i den siste fasen. Førde fortsetter og sende mange spillere i angrep og dette ga overgangsmuligheter for Sola.

Fra 20 minutter ut i andre omgang var det hjemmelaget som skulle stå for underholdningen. Først en kjempesjanse der Morten Eriksen får dyttet ballen videre til Vetle Myhre som skyter i stolpen. Og bare tre minutter senere hindrer treverket nok en gang Myhre fra å score. Sola er uheldige som ikke leder 3-1. Heldigvis for vertene vil det seg heller ikke for bortelaget.

Hjemmelaget fortsetter å skape sjanser på kontringer, og etter 82 spilte minutter kommer mål nummer tre. Vegard Meling får ballen på skrått hold og setter inn sitt første mål for sesongen. Tre minutter senere er Sola nok en gang i overtall da Morten Eriksen blir spilt alene i gjennom, finter keeper og setter ballen i åpen kasse.

-Seieren smakte utrolig godt

Kampen ender til slutt hele 4-1 til hjemmelaget og spillende trener Tom Erik Maldal var svært fornøyd med oppvisningen.

- Spillerne skal ha mye ros for måten de fremstår på i dag. På 2-1 blir vi spilt lave, men vi står sammen som et lag og klarer å utnytte kontringsmulighetene vi får. Det er godt å se. Nå er det tre måneder siden sist seier. Det er lenge å vente så det smakte godt, forteller Maldal.

- Vi har hatt oppvaskmøte på oppvaskmøte, gode treningsuker, men lite handling på banen. Endelig får spillerne ut det dem kan i kamp, og det er utrolig kjekt for de som går å trør her nesten hver dag, legger han til.

Maldal er ikke i tvil om at dette var en viktig seier for spillerne med tanke på kommende kamper.

- Dette var helt klart en viktig seier for kampene som kommer. Folk begynner å få troen på seg selv, og tørr å prøve mer offensivt. Det er viktig om man skal vinne kamper.

Sola - Førde 4-1 (2-1)

PostNord-Ligaen avdeling 3
31. juli 2016
Sola Stadion

Mål for Sola: Geir Dahle Høiland (8), Vetle Myhre (12), Vegard Meling Nesse (84), Morten Eriksen (86).

Lagoppstilling Sola: Lars Øvernes - Eirik Bjørno, Harald Vindenes, Vegard Maldal, Steffen Dahl Bøifot - Vegard Meling Nesse, Vetle Tønne Estensen, Tom Erik Maldal, Vetle Hellestø - Vetle Lunde Myhre, Geir Dahle Høiland.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!