Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endelig viste Sola energi

Endelig viste Sola energi

Det gikk hett for seg på Lassa, og endelig var Sola laget som førte an i krigen. FOTO: Charlotte Mæland

Etter en halvtam serieåpning viste Sola karakter da laget spilte uavgjort mot Vidar.

Tekst:

Publisert:

FOTBALL: – Jeg merket med en gang jeg kom inn i garderoben at folk var giret. Vi gledet oss bare til kampen skulle starte, forteller Vetle Myhre.

Med en gang dommeren blåste i fløyta viste Sola at de kan. De jaget, tok kontroll, satt inn de riktige taklingene og ga Vidar mer kamp enn hva som var tilfellet i cupkampen tidligere i år. Vidar svarte med å gi tilbake med samme mynt, og dermed ble det jevn affære som utspilte seg på Lassa.

Sola hadde et lite overtak, uten å produsere de helt store sjansene. Det var nemlig Vidar som kom til den første sjansen da Sander Flåte fikk slått ballen inn og Vidar først prøvde seg på et skudd som ble klarert, så ett nytt skudd som gikk rett i tverrliggere.

Det tok ikke lang tid før Sola ristet sjansen av seg og kjørte på med det de hadde offensivt. Med en del skader i troppen på de offensive spillerne fikk Asle Andersen med seg Morten Eriksen. Han, sammen med Vetle Myhre, skapte furore i forsvaret til Vidar, men det var ikke før det knapt var spilt en halvtime at målet skulle komme.

– Jeg kalte ham treg

For fjerde gang denne sesongen kom scoringen fra Myhre. Etter tre kamper uten nettkjenning var han sikker mot Vidar. Stian Rokås Michalsen startet angrepet da han mottok ballen på midtbanen, slo en perfekt pasning til Fabian Calderon som søkte Myhre med en gang. Litt heldig fikk Myhre ballen med seg, rundet Rogvi Baldvinsson, så Daniel Berntsen før han fikk satt inn skuddet like foran en skliende Emil Randulff.

– Det føltes veldig godt, spesielt mot Vidar. Nå har jeg hatt tre kamper uten scoring og det å få satt den i mål, og i tillegg mot Bjarte - det var deilig, sier Myhre om scoringen.

Myhre har med Vidars målvakt, Bjarte Egeland å gjøre via jobb, og hadde fått med seg e-postene som var sendt mellom hans far og Egeland.

– Jeg kalte ham vel treg, sier en glisende Egeland etter kampen.

Sola holdt seg oppe etter scoringen, og fortsatte å presse Vidar, men hjemmelaget har vist seg å være solide denne sesongen og var ikke klar til å gi opp med det første. De malte derfor på, kom til et par halvsjanser før Ingvald Halgunset fikk satt inn utligningen like før dommer, Daniel Higraff, blåste av til pause.

Sola kunne tatt alle poengene

Etter hvilen var det Vidar som presset på og ga Sola nok å rydde opp i bakover. Men Solas forsvar stod bedre enn på lenge, og klarte å rydde opp i det som kom. Vidar kom nær en gang, men Fabian Calderon fikk headet unna på strek.

Sola ville ikke være dårligere enn Vidar, og la stort press på hjemmelaget mot slutten av kampen. Med flere dødballer prøvde laget seg på forskjellige varianter, men da det bare gjenstod ett par minutter og Vidar var redusert til ti spillere, pøste de på med det de kunne av hodesterke spillere for å presse inn et dødballmål.

Flere ganger kom Sola nær, og på det ene forsøket fikk Vidar klarert nesten helt inne på strek, men hjemmelaget klarte å holde unna.

Etter tre tap på rad var det deilig for Sola å få med seg ett poeng. Noen av spillerne var skuffet over ikke å få med seg alle tre poengene, men både Vegard Maldal og Myhre understrekte at det viktigste var at Sola fremstod på en bedre måte enn tidligere denne sesongen.

– Jeg håper det løsner for oss nå, for det er akkurat den aggressiviteten vi viser i dag vi vil vise i alle kampene vi spiller. Nå handler det bare om å gjenskape det til neste kamp, sier Myhre.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!