Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eriksen senket Havørn

Eriksen senket Havørn

Morten Eriksen og Dennis Halili fikk ting til å fungere på topp mot Havørn. Her etter Eriksens andre scoring. FOTO: Charlotte Mæland

Morten Eriksen hadde kvalitetene Havørn manglet foran mål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2016 kl 23:35

FOTBALL: Det sa pang etter bare noen minutter fra Morten Eriksen, og han ga seg ikke før han hadde slått til med tre scoringer til. For Eriksen ga seg ikke før han hadde notert seg med fire scoringer og Sola 2 ikke før Sander Schaathun Grelland la på til 5-0. Ikke akkurat det resultatet Havørn hadde håpet på.

– Vi er litt dårligere enn dem på alt, egentlig. Vi er klar over at de har en utrolig god spiss som mer eller mindre scorer når han får muligheten, så tanken vår var å ligge lavt og ikke gi dem for mye bakrom. Men det ender opp med at vi blir veldig lave slik at de får mye rom på sidene og spiller rundt oss. Vi lyktes nok ikke helt med planen vi la opp til, sier Andreas Dale etter kampen.

Det føltes som et slag i trynet for Havørn da Sola scoret både 1-0 og 2-0, for det var hjemmelaget som presset Sola i starten av kampen. Men med Eriksen på topp viste Sola 2 at de kan være effektive når de må. Med en lynrask spiss som har vært toppscorer i 1. divisjon (da Adeccoligaen) hadde Havørns defensive rekke nok å hamstres med. Derfor prøvde de å legge noe om de siste 45. minuttene.

Guttespiller viste seg frem

– Vi blir enige i pausen om at kampen ikke er over og vi skal små grep for å justere. Vi blir også enige om å være mer gjerrige og være mer kloke i valgene vi tar, og det klarer vi bra i starten, men så får vi en i trynet ganske raskt, og da går luften ut av ballongen, forklarer Dale.

Selv om luften gikk ut av flere spillere fortsatte de å presse på, uten å få uttelling. Sola 2 på sin side gjorde sakene sine bra defensivt, og frustrerte Havørns offensive spillere så godt de kunne. Emil Mikalsen og Grelland var solide som midtstoppere, og de skuddene som kom på Marius Kastet hadde han god kontroll på.

Det ble en tøff midtbanekamp med flere halvstygge dueller og lite finspill fra noen av lagene. Sola prøvde å få flyt i sitt spill, men ble stoppet gang på gang av Havørn som var sultne på en utligning. Olav Magnus Eik Espedal måtte tidlig av med en skade, noe også Kristian Hegreberg måtte mot slutten av omgang.

Med det kom Dennis Halili og Endre Heradstveit inn, mens guttespillerne Sebastian Sebulonsen og Dariusz Gerstenberger fikk ta del i kampen utover i andre omgang. Spesielt Sebulonsen viste seg frem fra en god spiller og kan bli interessant for Asle Andersen å følge med på frem over.

Skal snu det mot Vaulen

Til syvende og sist var det en spiller som utgjorde den store forskjellen mellom lagene. Uten Eriksens effektivitet kunne kampbildet fort ha blitt annerledes. Det var han som kom til de største sjansene for Sola 2, og farten og styrken hans var ikke lett for Havørns forsvar å hanskes. Da hadde de bedre kontroll på resten av Solas offensive spillere.

– Når du har en spiller som Eriksen blir du straffet knallhardt på personlige feil. Forskjellen i dag er at Eriksen setter de sjansene han får mens når vi får de samme sjansene er vi ikke like flinke til å straffe Sola. Så synes jeg ærlig at 5-0 lyver noe i forhold til kampbildet, men det må vi bare legge bak oss nå, sier Dale.

For allerede fredag venter nok en tøff kamp for Havørn. Da drar laget til Vaulen for å møte laget som ligger på 4. plass. Havørns trener, Morten Jensen, har tidligere uttalt til Solabladet at Havørn er avhengige av å ta poeng i kampene mot Sola 2, Vaulen og kampen mot MIL neste uke. Dale har troen på at laget klarer å prestere bedre allerede fredag.

– Vi har heldigvis ikke tid til å dvele for mye ved denne kampen da Vaulen venter allerede på fredag. Nå skal vi ha et par gode treninger denne uken og se frem over. Vi har god tro på at vi skal klare å bite bedre fra oss da enn hva tilfellet var i dag.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!