Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Et lokalt stupeanlegg vil være fantastisk for oss

– Et lokalt stupeanlegg vil være fantastisk for oss

Et eget stupbasseng i Stavanger-regionen er drømmen for Anne-Vilde og Helle Tuxen, som er to av verdens beste juniorstupere. Her er Anne-Vilde i aksjon. FOTO: Arkivfoto

Planene om et nytt svømme- og stupeanlegg i regionen applauderes av Liv-Anne Tuxen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2016 kl 12:12

Liv-Anne Tuxen, styreleder i Randabergstuperne og mor til to av landets beste junior-stupere, Anne-Vilde og Helle Tuxen, håper inderlig på at planene om et nytt svømme- og stupeanlegg blir realisert.

— Det vil være helt fantastisk. Det er ikke andre ord for det; det vil gjøre alt mye lettere for oss, sier hun.

Stadig på reisefot

Tuxen-familien må reise mye for å kunne få trene i dag. Det betyr i stor grad helgependling til svømmehallen i Kristiansand, samt treninger i Bergen.

— Det tar mye tid, det er kostbart og vi bruker mye tid på å avtale treningstider i hallene. Et lokalt anlegg vil innebære at vi kan ha et tilnærmet normalt liv der vi kan gå hjem etter trening, sier Tuxen.

Hun tør likevel ikke slippe jubelen løs ennå; det påtenkte anlegget er foreløpig bare planer.

— Jeg er avventende, vi har hørt om slike planer før. Men blir det noe av dette, vil det være helt strålende, sier hun.

— Se til Bergen

Liv-Anne Tuxen håper det nye anlegget blir tilrettelagt for stupere og viser til AdO arena i Bergen som har 50 meters svømmebasseng i tillegg til eget stupbasseng.

— Jentene trenger ikke bare å trene på å stupe fra tårn, men også på synkronstup. Til det trengs det to stupebrett, forklarer Tuxen.

Anne-Vilde og Helle Tuxen har begge flere topplasseringer nasjonalt og internasjonalt, og deltar i helgen i NM før junior- VM venter i slutten av november. Ett av målene er OL i Tokyo, men det krever mye trening, og fasilitetene i Sola og regionen er ikke gode nok. Det er kun Dysjalandshallen av de tre svømmeanleggene i Sola som har stupebrett, men søstrene får ikke nok treningstid.

Anne-Vilde Tuxen flyttet til Bergen for å kunne satse med nær tilgang til et anlegg der hun får trene slik hun må for å nå målene sine.

— Får vi et lignende anlegg her som de har i Bergen vil det være helt fantastisk for oss, for stuperne i regionen og for rekrutteringen til stup, mener Liv-Anne Tuxen.

Krysser fingrene

Onsdag kveld møttes formannskapene i Sola, Stavanger, Sandnes og Randaberg for å snakke om et felles anlegg for svømming og stup. Til stede var også investor og eiendomsutvikler Arthur Buchardt som svært gjerne vil bygge et slikt anlegg på en tomt på Forus. Dette anlegget er planlagt å ha både 50 meters svømmebasseng og eget stupbasseng.

— Vi krysser fingrene. Vi vil jo helst bli boende i Sola, men mangelen på fasiliteter her gjør at vi bruker veldig mye tid og penger på å reise for å få trene der det er to stupebrett og tårn.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!