Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola - Molde 31-24

Et skritt nærmere trygg plass

Et skritt nærmere trygg plass

Sherin Obaidli spilte en noe spesiell kamp søndag. Hun møtte to yngre søstre og tidligere lagvenninner da Sola tok imot Molde. Her kjemper hun mot én av søstrene sine. FOTO: Kathinka Skott Hansen

Håndballfesten i Åsenhallen kunne ikke fått en bedre start. Sola slo Molde med hele syv mål, og med det er laget enda et skritt nærmere en sikret plass i Grundigligaen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2016 kl 08:25

HÅNDBALL: Sola fikk en veldig god start på kampen mot Molde da Tonje Nøstvold banket inn kampens første mål i løpet av første spilleminutt. Selv om de aldri lå under Molde, gjorde hjemmelaget en del tekniske feil i begynnelsen av kampen til tross for den gode starten. Etter 15 minutter ledet Sola bare 5-4. Takket være godt forsvarsspill og en bestemt målvakt i Kimberley Bleivik, slapp de aldri Molde til ledelsen.

Knut Ove Joa og Joar Gjerde bestemte seg likevel for å ta en time out, og etter det løsnet det for damene. Målene rant inn og ledelsen økte. Til pause var stillingen hele 13-8 til Sola-damene.

- I dag stemte det for alle jentene. Vi er god forberedt og alle jentene var på fra start av. Vi hadde virkelig bestemt oss for at denne kampen skulle vi vinne, sier Sherin Obaidli.

Ledet med åtte mål

Etter pausen fortsatte det gode spillet, og Silje Stangeland banket inn ett av de totalt seks målene hun hadde i løpet av kampen. Det til tross for at laget startet med en spiller mindre da Marianne Klepp Andersen fikk en utvisning et knapt halv-minutt før pausen. Hun fikk for øvrig hele tre utvisninger, og måtte dermed gå av banen noe tidligere enn ønsket da de førte til rødt kort.

I starten av andre omgang hadde Sola god kontroll, og på det meste ledet de med hele åtte mål. Molde klarte likevel å hente seg inn igjen i kampen og redusere Solas ledelse med fem mål. I et øyeblikk var stillingen bare 20-17. Åtte-måls ledelsen fikk de aldri tilbake, men Sola-damene lot seg likevel ikke stresse. Etter halvspilt andre omgang fikk begge lagene hver sin utvisning, og Sola-spillerne bet tennene sammen og skaffet seg ytterligere to mål før Molde rakk å score.

- Vi hadde noen perioder i løpet av kampen hvor vi lot Molde hente oss inn igjen, men likevel syns jeg vi gjør en bra kamp. Utover kampen blir periodene hvor vi er utålmodige enda kortere, noe som gjør at vi stadig kommer tilbake , forklarer Obaidli.

Ingen vanlig kamp

Sherin Obaidli hadde en noe spesiell kamp da hun spilte mot både to yngre søstre og tidligere lagvenninner.

- Jeg var selvsagt nervøs før kampstart, men også veldig klar for å vise de alle hvem som er sjefen. Jeg følte jeg fikk gjort det i dag, sier en lattermild Obaidli.

Hun er godt fornøyd med laget sitt, og med egen innsats, etter kveldens kamp.

- I dag bidro alle og vi hadde både gode redninger og kontringer som satt. Vi hadde en veldig god kamp, og det er jeg glad for.

Hun forteller at det alltid er litt spent stemning før hun møter søstrene som motstandere.

- Jeg føler det går bedre for hver gang, men det er klart det er både spennende og nervøst å skulle møte de i kamp. Vi er flinke på å være søstre både før og etter kampen, men under kampen legger vi det bort, sier Molde-jenta.

– Jeg tror nok at vi er tøffere mot hverandre enn hva vi er mot andre, nettopp fordi vi er søstre.

Banens beste spiller ble Malin Holta da hun banket inn 14 mål i løpet av kampen. Med det ble hun også spilleren med flest scoringer.

- Jeg er godt fornøyd med både egen og lagets innsats i dag, sier en glad Holta etter kamp.

Riktig retning

Sola vinner overlegent da kampen ender 31-24. Seieren gjør at de er ytterligere et skritt nærmere målet om å holde seg i Grundigligaen. Men, før de kan juble bør Sola-damene slå både Skrim Kongsberg og Rælingen.

Sherin Obaidli har trua på at de skal klare det, men er forberedt på tøff motstand.

- Det er klart vi må ha trua. Vi skal ta med oss den gode følelsen fra kampen i dag, og så skal vi ha gode treningsperioder fremover.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!