Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nordstrand - Sola 24-31

– Fantastisk lagseier

– Fantastisk lagseier

Malin Holta og Marianne Klepp Andersen fikk mye å feire da Sola slo Nordstrand. FOTO: Charlotte Mæland

Mens Sola-jentene snudde kampen mot Nordstrand stod trener, Knut Ove joa, på sykehuset og trippet. «Råsterk seier og en fantastisk lagseier» var den kontante beskjeden etter 31-24-seieren.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: Sola-jentene var langt nede etter sesongåpningen der laget tapte mot Tertnes. Men etter søndagens kamp borte mot Nordstrand var smilene tilbake igjen da Sola vant 31-24.

– Det var kjekt. Vi startet litt dårligere enn det ble til slutt, men alle er med og bidrar, vi gjør en veldig god kamp, spesielt i andre omgang, forteller Malin Holta som ble toppscorer for Sola med åtte mål.

Sola lå lenge under, spesielt i første omgang, da Nordstrand på det meste lå foran med fire mål. Men i andre omgang snudde det for gultrøyene.

– I begynnelsen kjørte de over oss og vi var ikke gode i forsvar. Men i angrep gjør vi det bra og har bare ti tekniske feil gjennom hele kampen i forhold til forrige kamp da vi hadde rundt 20. Vi kom til mange gode sjanser i første, og så i andre omgang klarer vi å stenge bak og tar det rolig fremover, forklarer Holta.

Tettet igjen i andre omgang

En av de største forskjellene i forsvar var at laget fikk Sunniva Selland inn i den bakre rekken, og det hjalp på.

– Vi stod likt i begge omgangene, men Sunniva kom inn og gjorde det veldig bra. Vi lot dem ikke springe bak oss slik som de gjorde i første omgang, sier Holta.

Mens Sola-jentene snudde stod trener, Knut Ove Joa, på sykehuset. Samboeren, Lene Tønnessen, er gravid og skulle settes i gang, så hovedtreneren ble hjemme. Det ble en prøvelse for den engasjerte treneren som fulgte med på live-dekning og ble oppdatert på tekstmelding, men han kom seg gjennom det og etter kampen var han meget stolt.

– Råsterk seier. Meget stolt trener hjemme. Det varmer solahjertet. Fantastisk lagseier med coaching i verdensklasse av Joar på benken samtidig dom Lina bidrar på alle måter. Dette fortjente laget, skriver han i en tekstmelding til Solabladet.

Fikk gratulasjonsmelding av treneren

Etter kampen fikk Sola-jentene opplest melding fra treneren, og Holta setter pris på ordene fra Joa.

– Vi fikk også melding av Kutti. Det er kjekt, og det er sant det han sier, det er en virkelig lagseier.

Hun sier videre at det var stor forskjell på den første og den andre omgangen for Solas del. Slik var det også mot Terntes, og Holta vil veldig gjerne at laget skal være mer stabile.

– Vi vil jo være stabile hele tiden og det er vanskelig å si hvorfor det er slik. Men nå ser vi at vi ikke kan slappe av, vi må være mentalt forberedt og være på fra start.

Håper på god stemning mot Vipers

Kampen begynte på verst tenkelig måte for Sola. Etter bare halvannet minutt tråkket Sherin Obaidli over, noe som gjorde at Oda Aasheim måtte stå kampen ut som strek. Men det var ingen problem, for Aasheim storspilte, scoret syv mål og ble Solas beste spiller av en lokal jury.

– Oda gjorde en kjempegod kamp og var med på å gjøre at vi flere ganger kom alene med keeper.

Til syvende og sist kom Sola foran med seks mål, en ledelse de holdt lenge mot slutten av kampen. I neste runde venter Vipers på hjemmebane, og Holta håper Sola skal klare å holde det oppe.

– Vi var mye bedre enn Nordstrand. De hadde enkeltspillere som hadde bra skudd og ankomst, men de datt veldig i andre og hadde ikke så mye å komme med. Neste kamp får vi tøffere motstånd, men vi skal prøve å fortsette det vi gjorde i dag.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!