Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sola Cykleklubb 25 år

Feiret med stil

Feiret med stil

JUBEL: Guttene i Sola CK var fornøyde med dagen. Foran fra venstre: Vetle Eskedal, Henrik Benjaminsen, Martin Traa, Sander Holla, Håkon Bøe, Mats Holla, Niclas Laland, Joakim Bredal. Bak: Roy Hegreberg og Jan Kåre Bredal. FOTO: Mats Haugland

Lørdag feiret Sola Cykleklubbs ungdomsavdeling klubbens 25-års-jubileum med sykling, pizza og brus. Meritterte Roy Hegreberg stilte også opp for å gi veiledning og gode råd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2015 kl 12:25

SYKKEL: - Hva må man alltid huske på når man sykler? spør den tidligere proffsyklisten Hegreberg, som blant annet har tatt tre NM-gull.

Rundt ham stod åtte lærevillige unggutter fra Sola CK, som alle hadde trosset det sure været.

- Hjelm! svarer de i kor.

Deretter syklet guttene, samt Hegreberg, en god runde rundt på klubbens anlegg i Hålandsmarka på Tjelta. De syklet både på tursti, i skogen og i mini-velodromen. Etter en lærerik økt, med en del knall og fall, ble det servert velfortjent pizza og brus på klubbhuset.

Se bildet større

KREVENDE: Guttene syklet i bratt terreng. FOTO: Mats Haugland

En veldig bra dag

- Dagen har vært veldig bra. Det var veldig kjekt at Roy tok seg tid til å ta en runde på sykkelen sammen med de små, og samtidig satt seg ned for å spise pizza og drøse med dem etterpå. Han har vært igjennom akkurat det samme selv, og vet nok hvordan guttene vil føle det når en kjent person kommer med råd og vink, sier Tor Helge Skretting, som er daglig leder i Sola CK.

- Målet med dagen har vært å markere 25-årsdagen vår med en aktivitet for de unge i klubben. I kveld blir det også feiring for oss voksne i Havdurhallen, legger han til.

- Det var veldig kjekt å være med å bidra. Jeg har jo vært i sykkelmiljøet siden jeg var like liten som guttene her i dag er, så det å stille opp føltes naturlig, sier Hegreberg.

Også de unge og lovende i klubben syntes at dagen hadde vært bra.

- Ja, det var kjempekjekt! sier de i kor.

- Det kjekkeste var å spise pizza, sier Martin Traa spøkefullt.

- Neida, det kjekkeste var å sykle i nye løyper og å ha kappløp i mini-velodromen, legger han til, mens de andre guttene nikker enig.

Se bildet større

INSTRUERER: Roy Hegreberg kom med flere gode råd til de unge guttene. FOTO: Mats Haugland

25 innholdsrike år

Skretting var med på å stifte Sola CK i november 1990, og har vært med i klubben i alle 25 årene den har eksistert.

- Klubbens 25 første år har vært innholdsrike, hektiske og veldig kjekke, sier han.

- Hva har vært høydepunktet gjennom alle disse årene?

- Huff, det er så mange. Men jeg må trekke frem OL-gullet til Gunn-Rita Dahle Flesjå. Samtidig var det veldig stort da vi fikk mini-velodromen og eget klubbhus, sier Skretting.

Lys framtid

Hegreberg selv var bare ni-ti år da Sola CK ble stiftet, og synes at verdien av å ha lokale sykkelklubber er uvurderlig.

- Det er viktig for alle kommuner å ha sine egne klubber og lag. Da jeg var yngre var det et godt sykkelmiljø, men det var også et mye mindre miljø enn i dag. Klubber som Sola CK er med på å skape flere aktiviteter og et større miljø. Dette er igjen med på å gjøre at det blir mer kvalitet i de lokale løpene, noe som øker sannsynligheten for at vi kan få nye syklister på høyde med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, sier Hegreberg.

Skretting tror det lover godt for fremtiden til Sola Cykleklubb. Klubben har tatt store steg i løpet av sin 25 år lange levetid, og teller nå over 250 medlemmer.

- Jeg ser veldig lyst på klubbens framtid. Nå er det en god veterangruppe, både for kvinner og menn. I tillegg har vi en fremadstormende ungdomsavdeling. Det som er viktig i ungdomsavdelingen er at ungene har foreldrene med seg. Nå ser vi at flere foreldre er med å sykler, og det er nøkkelen til at det skal bli bra, avslutter han.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!