Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gir seg som hovedtrener

Gir seg som hovedtrener

Asle Andersen gir fra seg jobben som hovedtrener i Sola for å ta fatt på andre oppgaver i klubben. Bildet er hentet fra arkivet og tiden hans i Sandnes Ulf. FOTO: Solabladet / arkiv

Asle Andersen gir seg som hovedtrener for Sola, men skal ta fatt på nye oppgaver i klubben. Arvtageren som Sola-trener blir med stor sannsynlighet spillende assistenttrener Tom Erik Maldal.

Tekst:

Publisert:

Det var Stavanger Aftenblad som først skrev om saken tidligere denne uken. Etter 13 seriekamper spilt ligger Sola på en jumboplass på tabellen i 2. divisjon avdeling 3. På disse kampene har de bare tatt seks poeng og laget ti mål. Trener Asle Andersen har på dette grunnlaget bestemt seg for å slippe andre til i trenerrollen.

- Det var totalsituasjonen som gjorde at jeg trakk meg som hovedtrener. Vi har hatt en elendig vår, og jeg får en langt mer krevende jobbsituasjon i tiden fremover. I tillegg har jeg opplevd en stor kontrast hva gjelder profesjonalitet og entusiasme i forhold til det jeg er vant med tidligere, og vi har vært svært få utespillere på trening den siste tiden, sier Andersen til Aftenbladet.

I tiden som kommer skal han fremdeles bidra med det taktiske samt spillerutvikling, skriver avisen.

Yngre krefter til

Tom Erik Maldal er altså den som sannsynligvis tar over treneransvaret når Andersen nå tar fatt på andre oppgaver i klubben. Han er innstilt på å jobbe med psyken til spillerene for å komme utav knipa som laget nå er i.

– Ingenting er hundre prosent klart enda, men det ser ut som om at jeg tar over. Jeg ser positivt på å få prøve meg, selv om vi ligger der vi ligger på tabellen. Nå må vi jobbe med det mentale, og bryte den elendigheten som har vært i vår. Seks poeng på en halv sesong er latterlig, og nå må vi trykke på de rette knappene for å snu den vonde trenden, sier Maldal til Aftenbladet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!