Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

God start på kampen mot Larvik

God start på kampen mot Larvik

Til tross for at Sola kjempet godt mot Larvik de første 20 minuttene av søndagens kamp, reiste de hjem fra Østlandet uten poeng. Dette bildet er fra i høst da Larvik var på besøk i Åsenhallen. FOTO: Kathinka Skott Hansen

Solajentene hang godt med i kampens første omgang mot Larvik. Likevel måtte Sola vende hjem uten poeng.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2016 kl 10:03

HÅNDBALL: Søndag møtte Sola Larvik på bortebane, og jentene klarte å henge godt med i første omgang. Det til tross for at de startet med teknisk feil. Først etter ni minutter tok Larvik ledelsen, da de kastet ballen i mål og endret stillingen til 4-3.

Etter 21 minutter sto det 10-10 på måltavla i Boligmappa Arena og det var i dette øyeblikket det raknet litt for Solajentene. Larvik gikk i stadig større ledelse, og ved pause var stillingen 19-13 til hjemmelaget.

Etter pause økte Larvik ledelsen ytterligere, og da de hadde spilt i drøye syv minutter av andre omgang, sto det 25-15 på måltavla.

Etter dette hang Sola nok en gang godt med, og hjemmelaget ledet aldri med mer enn 12 mål. Begge lagene hadde en periode i andre omgang hvor målene lot seg vente på, og de tekniske feilene var mange. Likevel løsnet det litt før kampslutt, og da dommeren blåste i fløyta etter 60 minutter spilt, var resultatet 34-22 i hjemmelagets favør.

Malin Holta, som for øvrig er Grundigligaens toppscorer, fortsetter å banke inn mål for Sola. I kampen mot Larvik scoret Solajenta hele ni mål, og ble kåret til bortelagets beste spiller.

Misfornøyd lagkaptein

Marianne Klepp Andersen, lagkaptein på Sola, er ikke helt fornøyd med dagens prestasjon.

– Jeg synes for så vidt vi spiller greit i perioder av kampen, men det er aldri gøy å tape med 12 mål. Vi klarer å henge godt med store deler av første omgang, men vi begynner å slite når Nora Mørk kommer på banen for Larvik. Vi klarer ikke å stoppe henne, sier hun.

Fratatt viktige poeng

Klepp Andersen mener Sola misser på for mange mål, deriblant et par straffer, og skulle gjerne gått til pause bare to mål under hjemmelaget.

– Grunnen til at vi ikke klarer å henge så godt med i andre omgang er fordi vi tar en del dumme avgjørelser, og avslutter tidligere enn hva vi burde, sier hun.

Etter uavgjort mot Rælingen i midten av februar, mistet Sola det ene poenget de tok i den kampen. Grunnen er at Klepp Andersen sto med to røde kort fra før, noe som gir karantene i neste håndballkamp. Lagkapteinen spilte likevel kampen.

Solatrener Knut Ove Joa legger seg flat etter hendelsen, og mener at det aldri var lagets intensjon å jukse.

– Vi var ikke oppmerksomme på regelen, og ettersom det ikke sto diskvalifisert på kamprapporten mot Molde, der Klepp Andersen fikk tre utvisninger, trodde vi ikke at den gjaldt, forklarer han.

Til tross for den uheldige episoden er han positiv til resten av sesongen.

Nå ser laget fremover og med 12 poeng, og en foreløpig 8.plass på tabellen er både en plass videre i Grundigligaen og i sluttspillet, innen rekkevidde. Men, i teorien kan de også rykke ned. Da skal lagene under dem på tabellen vinne sine kamper, og Sola tape alle sine.

– Vi skal gjøre alt for å ta mest mulig poeng de siste tre kampene denne sesongen, og målet er å komme til sluttspillet, sier Klepp Andersen.

Før neste kamp er det tre uker med bare treninger for solajentene. De skal brukes godt, slik at målet nås.

– Jeg har troen på at vi kan klare det, avslutter Klepp Andersen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!