Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Samuelsen legger opp:

Hadde ikke motivasjon og spilleglede

Hadde ikke motivasjon og spilleglede

Slik er vi vant til å se Heidi Samuelsen. På grunn av skade velger hun nå å legge opp. FOTO: Arkivfoto

Etter flere samtaler med familie og et par runder med seg selv har Heidi Samuelsen bestemt seg for å legge opp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2015 kl 16:42

HÅNDBALL: – Jeg har vært litt frem og tilbake om jeg skulle fortsette eller ei, men så spilte jeg på søndag og etter kampen kjente jeg at jeg ikke hadde spilleglede eller motivasjon til å gjøre noe godt for Sola. Jeg er en slik person som gir 120 prosent, alltid, men når jeg ikke klarer det er det ikke vits å spille mer, forklarer Heidi Samuelsen til Solabladet.

For alle utenom klubben og lagvenninnene kom melding som et lite sjokk. Samuelsen har slitt med et vondt kne rundt et halvt år og det har blitt spekulert i om kneet kom til å sette henne ut av spill. Nå knuser hun derimot de ryktene selv. Problemstillingen rundt om hun skal spille eller ei har vært der en stund, og da har det vært godt å ha gode støttespillere å lene seg på.

– Familien og samboeren min har visst om det ganske lenge og jeg har også snakket med Kutti om det. Først var det i forhold til kneet og da fikk jeg tid til å bestemme meg, men så kom dette da. Vi er en åpen familie og jeg har snakket med dem om det, men til syvende og sist var det jeg som tok avgjørelsen helt alene.

Tok avgjørelsen etter Tertnes-tap

Og den kom like etter kampen mot Tertnes søndag.

– Etter kampen gikk jeg rett bort til pappa og sa at dette var min siste kamp. Han bare lo det bort og trodde ikke helt på meg, det gjorde ikke samboeren min heller.

Laget fikk beskjed i går, men Samuelsen passet på at Silje Stangeland og Marianne Klepp Andersen fikk vite det på forhånd.

– Det er de to jeg har vært tettest på og derfor fikk de vite det først. Det er en helt fantastisk gjeng i Sola og jeg ville gi beskjed med en gang.

Tøft og vemodig

Derfor var det ikke lett å fortelle nyheten til resten av laget.

– Det var tøft å stå der og fortelle det til det som mer eller mindre er min andre familie. Det er de som står meg nærmest foruten familien min, så det var litt tårer og veldig vemodig, for da ble det plutselig så virkelig.

Bedre ble det heller ikke da Malin Holta kom og ga henne en klem etter på.

– Malin kom og klemte meg og sa «men Heidi, du er jo Sola, du» og det var bare så herlig sagt av henne.

– Klubben i mitt hjerte

Hun har spilt håndball siden hun var ni år og har de siste sesongene vært en av Solas beste spillere, derfor blir det nå en omvelting for henne å gå fra å spille håndball hver dag til å trene alternativt. Men hun kommer ikke til å holde seg helt borte.

– Jeg kommer til å få med meg de kampene jeg kan og så blir jeg med og trener når jeg har lyst og jeg føler for det. Både Knut Ove Joa og Joar Gjerde har sagt jeg er velkommen tilbake om jeg skulle ombestemme meg, men slik det ser ut nå tviler jeg på at det kommer til å skje.

Nå skal hun nyte litt fri, men hun kommer ikke til å glemme gjengen i Sola.

– Sola er klubben i mitt hjerte. Det er en så god gjeng og fantastisk trenerteam og jeg kjenner at det vil bli godt å stikke hodet innom innimellom.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!