Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havdur knytter til seg ambisiøs hjelpetrener

Havdur knytter til seg ambisiøs hjelpetrener

Sondre Valheim har god erfaring som trener. Nå venter en spennende tid i Havdur sammen med Espen Maldal. FOTO: Charlotte Mæland

Espen Maldal har jobbet i to år med å knytte til seg en medhjelper i trenerteamet. Endelig takket Sondre Valheim ja til jobben.

Tekst:

Publisert:

Det har langt fra vært stusselig for Espen Maldal på sidelinjen på Tjelta. Ingvar Egeland, Torolf Tanum Byberg, Svein Arne Stangeland og Frode Jordbrekk er bare noen som har hyppig figurert ved Maldals side. Nå snevrer treneren inn teamet rundt ham, og får med seg skolekamerat Sondre Valheim som assistenttrener.


- Assistenttrener. Jeg liker ikke i det ordet. Han blir min sparringspartner, og vi skal jobbe godt sammen, sier en tydelig fornøyd Maldal.


Før avtalen var i boks kunne Maldal fortelle at han jobbet med en fotballkyndig kar som har mye å bidra med. Selv må Valheim dra på det da han blir konfrontert med påstanden.


- Jeg vet nå ikke helt jeg, men jeg er nok litt fotballfaglig dyktig. Gjerne ikke kjempedyktig, men mer enn mannen i gaten. Det blir du når du trener lag, er med på kurser og sett mye på øvelser som andre lag har gjort, forteller en ydmyk Valheim.

Var kandidat i fjor òg

Da Maldal tok over Havdur i desember 2012 hadde han et par navn på blokken han ønsket å knytte til seg. Allerede da var Valheim en av kandidatene.


- Jeg var trener tidligere, og det er kjekt å ha noe å gjøre. Men da han spurte meg i fjor var det mye med jobb, leilighet og slikt. Da han spurte foran denne sesongen tror jeg ikke han hadde store forhåpninger. Jeg sa han skulle spørre igjen i desember, og jeg skulle se nærmere på det da. Det gjorde han, og vi hadde et par samtaler før jeg sa ja, oppsummerer han.


Foruten Maldal og Ingvar Egeland kjenner han lite til Havdur og spillerne på laget. Derfor kribler det litt i kroppen i påvente av oppstarten.


- Jeg er litt spent òg. Det er langt borte, det er Havdur. Jeg har ingen tilhørighet til klubben.


- Jeg er enda i tvil, sier han og ler litt.


- Neida. Det er veldig greit. Det gjelder å forplikte seg til noe, da blir det bare slik og du må prioritere, og ta deg tid. Det er mitt første seniorlag for herrer, så det blir veldig spennende, legger han til.

Spent på lagets ambisjoner

Tidligere har han trent juniordamene til Hinna og skolelaget på Copenhagen Business School. Han er klar på at han ønsker å trene et lag som vil noe, men er ydmyk nok til å føye seg etter spillernes egne ønsker også.


- Jeg har spurt litt rundt, jeg vil ikke bruke tiden min på å trene noen som kun har det som et samlingspunkt. Du vil alltid vinne noe, og slik jeg har forstått er det kanskje ikke realistisk med opprykk, men det er realistisk å ligge i toppen og slå fra seg i divisjonen.


- Er jeg på trening, så er jeg på trening. Da blir jeg irritert om folk står og snakker om hva som gikk på tv i går og slikt. Det er ting som man kan gjøre før og etter trening. Men du må òg tilpasse deg det spillergruppen vil, tilføyer han.


Valheims tidligere erfaringer er noe Maldal setter stor pris på, selv om han innrømmer at han kjenner Valheim best som privatperson.


- Jeg kjenner ham ikke så godt som trener, men som person vet jeg han har mye å bidra med innad i klubben og på laget, og er flink til å komme med innspill. Han har masse øvelser han vil ha i gang, det tror jeg blir friskt for meg og spillerne, sier Maldal.

Ønsker å bidra på banen

Foruten trenererfaring har han også vært spiller. Som sin nye trenerkollega sliter også Valheim med knærne, men han håper han kan bidra noe på banen.


- Jeg tror ikke jeg har ben til å spille, men jeg har lyst å prøve meg når det blir mykere underlag. Jeg vil prøve, men jeg vet ikke om jeg holder verken 90 eller nivået. Det var så mange unge kjappe. Men jeg har planer om å være med litt.


Hovedtreneren flirer godt av Valheims ønske.


- Han er helt ubrukelig som spiller. Jeg har slått tunell på ham i alle år. Det må i så fall være i nødstilfelle, sier han spøkende.


Kommunikasjonen trenerne imellom later til å være der den skal. Selv om Valheim ikke ble presentert til spillerne før onsdags kveld, har han fått en pekepinne på hva han kan forvente.


- Jeg forventer at de skal være topp fem, og jeg håper og spillergruppen forventer det. Om de ikke har noen ambisjoner, er det litt vanskelig. Jeg vet ikke, det er det som er litt bekymrende da. Du vil jo alltid gjøre det bra med et lag og sette deg noen mål som er litt tøffe nå i hvert fall. Som sagt, et mål må i minstefall være å stabilisere seg i 4. divisjon. Ut fra det Espen har sagt er det et godt lag når du stiller med de beste spillerne. Da er det et sterkt 4. divisjonslag.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!