Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her gikk det over stokk og stein

Her gikk det over stokk og stein

Syklekross er tungt. Det har ikke de bratte bakkene som terrengsykling har, men til gjengjeld er underlaget er vått og hindringene mange. FOTO: Sindre Eskedal

Solas aller første syklekross-ritt ble en tøff, men gøyal løype.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2016 kl 13:12

SYKLING: Slitsomt, men kjempegøy, er konklusjonen etter søndagens syklekross-ritt i Sola. Syklekross er en god og gammel sykkelgren i Europa, men det har aldri tidligere blitt arrangert i Sola. Det ville Sola Cykleklubb gjøre noe med, så klubben inviterte noen av de beste syklistene i regionen, i tillegg til lokale terrengsyklister.

Se bildet større

Tre av Norges tøffeste syklister: Tirill Hole Mohr, Susanne Andersen og Gunn-Rita Dahle Flesjå før start på Sola stadion. FOTO: Sindre Eskedal

Rittet foregikk på og rundt Sola stadion. Syklekross er en mellomting mellom landevei- og terrengsykling. Det betyr mange hindere, krappe svinger, asfalt, vått gress og grus. Det er utfordrende og tungt, og det ble en hard økt for deltakerne, forteller Sindre Eskedal i Sola Cykleklubb.

Se bildet større

Å forsere hinder er en del av utfordringen i syklekross. FOTO: Sindre Eskedal

Dagen før ble Fjogstadrittet/Sola Open arrangert i Hålandsskogen. Her var det tre ulike løyper; mini, kort og full lengde. Det ble med andre ord en innholdsrik sykkelhelg i Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!