Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Herrem flytter til Romania

Herrem flytter til Romania

Camilla Herrem forlater Byåsen etter åtte år for å ta fatt på nye utfordringer. Nå står Baia Mare og Romania for tur for solajenta. FOTO: Andreas Askildsen

En liten by, nord i Romania, blir Camilla Herrems nye bosted de neste to årene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2014 kl 15:22

HÅNDBALL: Det siste halvåret har det blitt spekulert i om Herrem kom til å flytte utenlands. Nå er det altså klart: Sola-jenta har signert en toårskontrakt for Baia Mare.

Tar med hunden

Tanken om klubbskifte har likevel vært til stede lenge. I 2012 fortalte hun til Solabladet at Montenegro og Ungarn fristet, og at hun hadde vært i kontakt med Buducnost, men da føltes det litt for langt borte fra familie og venner. Nå har hun snudd, og tar med seg hunden Lykke, og flytter.

– Nå gjør jeg det faktisk, sier hun og utdyper:

– Det er Champions League som er hovedsaken. Det er en forandring, jeg følte det var på tide, både for meg selv og egen utvikling, legger hun til, forklarer hun til Solabladet.

Flytter i juli

Hun har allerede rukket å besøke sin nye klubb, og forteller at de har skaffet plass å bo, og at alt er på stell før hun slutter seg til klubben i juli i år. Da venter fulle tribuner og en helt ny kultur for solajenta.

– De har stappfull hall uansett hvem de spiller mot. Der er det ikke bare barn som sitter og heier og klapper, men voksne mannfolk. Det er en helt annerledes kultur enn hva jeg er vant med, sier hun.

Trist å forlate Byåsen

Før hun kan reise til Baia Mare, skal hun avslutte sin åttende sesong i Byåsen. Det er med tungt hjerte hun velger å forlate klubben.

– Byåsen har gjort så mye for meg. Men jeg har vært åpren fra starten, det har ikke kommet som noen bombe for noen. Det er forferdelig å forlate klubben, og lagvenninner synes óg det er trist. Men sånn er det. Noen drar, noen blir.

Mange landslagsspillere

Hun kjente lite til klubben før hun fikk se landslagsvenninnnen Marit Malm Frafjord spille mot dem i Champions League-kvalifisering. Det, sammen med alt hun vet nå, gjør at hun gleder seg til å ta fatt på den nye utfordringen.

– Jeg visste nesten ingenting om dem fra før, men da jeg så kvalifiseringskampen mellom dem og Viborg så jeg at de hadde et sterkt lag med fem landslagsspillere. De satser skikkelig på å komme langt i Champions League, og så ønsker de å forsterke med flere spillere.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!