Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bronsefinalen i OL:

Herrem og Co knuste Nederland

Herrem og Co knuste Nederland

Camilla Herrem storspilte under bronsefinalen i OL i Rio. (arkivfoto) FOTO: Charlotte Mæland/arkiv

Camilla Herrem gjorde en knallbra jobb da Norge knuste Nederland 36-26 i bronsefinalen i OL.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2016 kl 18:22

HÅNDBALL OL: – Det er fantastisk deilig å komme tilbake. Vi viser at bronsen er vår, sier en strålende fornøyd Camilla Herrem til TV2 etter kampen.

Solabuen og de norske håndballjentene sørget for en drømmestart på lørdagens bronsefinale mot Nederland i Rio. Etter syv minutter ledet Norge 7-2, og Herrem smalt inn sitt første mål før klokken hadde passert åtte minutter.

Solabuen viste tydelig at hun nå var tilbake på topp, etter det skuffende semifinaletapet mot Russland natt til fredag. Hun og de andre norske jentene var offensive og holdt en fart Nederland ikke klarte å holde følge med.

Balltyv

Herrem snappet ballen fra nederlenderne to ganger og stod for målgivende pasninger i starten av 1. omgang. De siste ti minuttene tok Nederland litt innpå og klarte å komme gjennom det norske forsvaret. Heldigvis gjorde Kari Aalvik Grimsbø en formidabel jobb i mål, og reddet halvparten av alle skudd. Ved pause var stillingen 19-13 til Norge.

God margin

Andre omgang startet med at Herrem snappet ballen fra Nederland og sørget for norsk kontring nok en gang. Fire minutter ut i omgangen stjal hun ballen igjen og sendte den tvers over banen mot et helt åpent mål. Dessverre gikk skuddet utenfor.

Norge fortsatte likevel å score mål og sørget for at Nederland aldri klarte å ta skikkelig innpå. Etter 15 minutter var stillingen 27-20. To minutter senere skrur Herrem ballen mellom bena på den nederlandske målvakten og lager Norges 29. mål.

Resten av kampen forsetter de norske jentene å herje med Nederland, og har til enhver tid minst fem måls ledelse. Tre minutter før slutt snapper Herrem ballen for femte gang, løper tvers over banen og smeller ballen i mål. Da dommeren blåser i fløyta for siste gang er resultatet 36-26.

Camilla Herrem og hele Norge kan slippe jubelen løs for en ny OL-medalje.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!