Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I dag kan Sola rykke opp

I dag kan Sola rykke opp

Jubelscener har blitt et vanlig syn på Sola stadion i år. I kveld kan det oppstå flere jubelscener da Sola i realiteten bare trenger ett poeng mot Viking 2.

Med god hjelp fra erkerival Staal kan Sola rykke opp til 2. divisjon mandag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2014 kl 13:38

FOTBALL: Det skulle vært jevnere i toppen med tre og fire kamper igjen å spille enn det som er tilfellet mandag.

Med 5-0 mot Viking 2 og Austrått var det lite som tilsa at Staal hadde resignert i opprykkskampen, men det var før laget fra Jørpeland møtte Sandnes Ulf 2 og Frøyland.

Først snudde Sandnes Ulf 2 kampen mot Staal og vant 3-5 på Jørpeland. Så slo Frøyland til med 5-1-seier. Disse to resultatene alene gjør at Sola i realiteten kan klare seg med et poeng mot Viking 2 og med det rykke opp til 2. divisjon.

Fikk Staal-hjelp

– Vi har innsett at toget har gått for vår del når det gjelder opprykk. Før Sandnes Ulf-kampen hadde vi fortsatt et håp og vi gikk for å vinne den kampen. Men så taper vi den og mot Frøyland og da har vi ikke sjanse, forteller Oddbjørn Fiskå, trener for Staal.

Solabladet hadde en forside der det stod «Hva nå, Sola Fotball?» etter at laget hadde tapt poeng i tre av de fem siste kampene. Med Staal-seier i de to foregående kampene ville luken vært mye mindre og Sola ville hatt presset på seg. Slik ble det derimot ikke.

Rykker opp denne uken - uansett

– Jeg er sikker på at vi hadde gitt dem kamp helt inn om vi ikke hadde tapt mot Sandnes Ulf 2. Men vi har rotet bort for mye poeng og ikke vært gode nok. Derfor er det fortjent at Sola vinner. De har vært best gjennom hele sesongen, konstaterer Fiskå.

Skulle Sola tape mot Viking 2 i dag er det bare en syltynn teori som tilsier at Sola ikke rykker opp. Med tabelljumbo Austrått i neste seriekamp skal det være umulig for Sola å ikke ta opprykket.

– Jeg tror ikke Sola får det lett på Jåttå i dag. Viking 2 er sterke hjemme og vil ikke legge seg bakpå.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!