Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ikke imponert

– Ikke imponert

Havdur sin styrke er innsatsen og viljen til å krige, selv om laget også har utviklet spillet sitt de siste sesongene. Byberg mener derimot at Havdur har et par jokere som kan være med å avgjøre kampen i Havdurs favør, deriblant avbildede Thomas Malde. FOTO: Charlotte Mæland

Guttene på Havdur følger spent med på hvordan det går med naborivalen Havørn, men har foreløpig ikke latt seg imponere.


Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2015 kl 21:35

FOTBALL: Det er 22 dager til det smeller med nok et lokaloppgjør i Sola kommune. I 2013 var det Sola og Havdur som møttes og kjempet om å være det beste laget i Sola kommune, mens Havørn og Våganes utkjempet en duell i 5. divisjon.

Nå, to år senere, er det nok en gang duket for to Sola-lag som skal kjempe om heder og ære, men denne gangen er det Havørn og Havdur som skal måle krefter mot hverandre.

– Det er veldig kjekt med ­lokaloppgjør, men da vi møtte Sola hadde de et mye bedre lag enn det Havørn har nå, sier Torolf Tanum Byberg.

– Ikke imponert

Ingen av karene i Havdur er redde for hva som møter dem 11. april i Tananger. Samtlige har fått med seg at Havørns statistikk i ­treningskampene er flere tap og en uavgjort.

– Det er klart at Havørn er gode, men de har tapt så og si alt i oppkjøringen, vel og merke mot gode lag. Men igjen. Vidar 2 er ikke et veldig sprekt lag, sier Byberg med et glis.

Selv har Havdur bare spilt to treningskamper uten å ha fått en seier. Likevel har Byberg tro på at Havdurs sjanser er større mot Havørn enn hva tilfellet var da de møtte Sola for to år siden.

– Det er få som kan tukte oss når vi spiller på vårt beste. Mot Havørn tror jeg nok vi legger oss bakpå og kjører kontringer på dem, for jeg er ikke redd for at vi ikke skal klare å utfordre dem offensivt. Holder vi nuller er jeg sikker på at vi vinner den kampen.

Få kjente fjes på Havørn

Det blir likevel en helt ­annerledes kamp for Havdur. Da laget møtte Sola var det kjente fjes på ­motsatt banehalvdel for ­samtlige av ­spillerne, men Byberg er ­usikker på om det blir det samme mot Havørn.

– Det er mindre kjente fjes på Havørn enn det var på Sola. Det er nok noen som kjenner noen, men jevnt over er det bare et ­lokaloppgjør uten at vi kjenner for mange på laget. Nå blir det mer en krig om å være det ant beste laget i Sola.

Guttene har allerede ­begynt å snakke så smått om ­lokaloppgjøret, men Byberg tror stemning vil ta seg enda mer opp når 11. april nærmer seg.

– Det vil nok bli enda mer snakk om det når Maldal ­kommer hjem fra ferie. Han elsker slike oppgjør og kommer til å fyre opp gjengen når det nærmer seg. Jeg tror dette blir kjempekjekt.

Avhengig av å ha alle med

Som alltid på Tjelta varierer oppmøtet både på trening og til kamp. Derfor er Byberg litt spent på hvordan det blir når ­serien starter.

– På det beste er vi veldig gode, men på det verste er vi veldig ­dårlige og det er mye på grunn av at mange ikke kan være med hele tiden på trening og da blir det mye som er dårlig. Men vi har bare hatt to kamper, så jeg vet ikke helt hvor vi står enda.

Torsdag skal Havdur ut i sin siste treningskamp før serien s­tarter. Da er det Hana som står på motsatt banehalvdel.

– Nå får vi se etter Hana-­kampen hvordan vi ser ut. Vi har manglet en del spillere og ikke fått spilt med vårt beste mannskap og da er det som sagt vanskelig å se hvor vi står og si noe om ­hvordan det blir mot Havørn. Skal vi få til en god kamp mot dem er vi ­avhengige av å ha alle med og stille med vårt beste mannskap.

Tror på seier

Havdur slo til med en historisk 4. plass i 4. divisjon i 2014. Etter endt serie i fjor ga Espen Maldal beskjed om at han var ferdig som trener i klubben, men snudde i januar og bestemte seg for å ta et år til. At Maldal blir har gjort at klubben har beholdt flere av sine beste spillere som lover godt foran møtet med naboen i nord.

– Jeg velger å tro at vi drar i land en seier, men det blir ­vanskelig. Det blir en tøff og jevn kamp, så får vi se hvem som står igjen som vinnere.

Les også:

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!