Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nøkkelkamp venter for Sola-jentene

- Ingen katastrofe om det ikke blir sluttspill

- Ingen katastrofe om det ikke blir sluttspill

Tonje Nøstvold (t.v), Sherin Obaidli og Malin Holta fortvilte etter nok en misbrukt mulighet i kampen mot Oppsal. FOTO: Mats Haugland

Sola ligger utenfor sluttspillplassering med to kamper igjen å spille. Onsdagens bortekamp mot jumbolaget Skrim Kongsberg blir uhyre viktig i kampen om den viktige 8. plassen.

Tekst:

Publisert:

HÅNDBALL: Sola og Rælingen kjemper om 8. plassen i Grundigligaen, som er den siste plassen som gir sluttspill. Rælingen slo forrige onsdag Skrim Kongsberg med sifrene 33-28, mens Sola tapte 24-27 hjemme for Oppsal. Dermed ligger Rælingen foran Sola på innbyrdes oppgjør med kun to kamper igjen.

- Sluttspillet har vært et mål vi har satt oss, og det har vært et skritt vi har hatt lyst til å ta. Det er derimot ingen katastrofe om vi ikke får sluttspill, for vi beholder uansett plassen i Grundigligaen, sier daglig leder i Sola HK, John Harald Kåsen.

Sterke i troen

Onsdagens bortekamp mot Skrim blir utrolig viktig. Både den og neste ukes kamp mot knallsterke Byåsen på hjemmebane blir nøkkelkamper for Sola med tanke på å ta den viktige 8. plassen.

- Vi visste at vi måtte vinne minst én av de tre siste kampene, og vi hadde troen på at vi kunne vinne alle tre. Hadde vi slått Oppsal hadde vi nærmest vært klare for sluttspillet. Nå må vi ta tak i det som var dårlig i den kampen og heve oss mot Skrim i Kongsberg. Vi er sterke i troen, sier trener Knut Ove Joa.

- De gjenværende kampene blir nøkkelkamper. Slår vi Skrim er mye gjort. Det blir ikke lett, men vi må fokusere på en kamp av gangen. Vi kan overraske hjemme mot Byåsen også, dersom vi spiller opp mot vårt beste, sier Sola-keeper Kimberley Bleivik.

Skrim ligger helt sist på tabellen, men har enda sjans til å ta den siste kvalifiseringsplassen.

- De har alt å spille for. Det blir ingen lett match, men vi har god tro på seier i den kampen, sier Kåsen.

Økonomisk liten betydning

Skulle det bli sluttspill, vil det derimot ikke være noen gullgruve for klubben. Det er lite pengepremier og reiseutgiftene kan bli store.

- Økonomisk er det lite å hente. Hadde Larvik valgt oss hadde vi nok gått ut i pluss, men det er ikke snakk om store summer. Hadde Byåsen valgt oss, så hadde vi nok gått ut i minus, sier Kåsen.

- Det er uansett ikke et spørsmål om økonomi, for vi har allerede avsatt midler til sluttspillet. Det er det sportslige som står i fokus, og hele klubben ønsker virkelig å ta dette skrittet, legger Kåsen til.

Rælingen har et vanskelig kampprogram igjen. De møter Byåsen borte onsdag kveld og Tertnes hjemme neste onsdag.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!